Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μάκης Γιαννουσάκης: «Ο Καμμένος μού είπε: ‘Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα’»

unfollow.com

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ μας, που αποκάλυπτε απόπειρες του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στην «υπόθεση Noor-1», δημοσιεύουμε σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρωτόδικα καταδικασμένος για την υπόθεση αυτή, Μάκης Γιαννουσάκης. Στη συνέντευξη επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την Εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Τόσο από τη συνέντευξη όσο και από το ρεπορτάζ εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο και τον τρόπο που λειτουργούν ανακριτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί.

Την περασμένη Δευτέρα το UNFOLLOW δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που αποκάλυπτε απόπειρες του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στην «υπόθεση Noor-1». Κομβικό στοιχείο ήταν μια συνομιλία ανάμεσα στον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση αυτή, και τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Από αυτήν και από άλλα στοιχεία, προέκυπτε επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον Μ. Γιαννουσάκη λίγο πριν και λίγο μετά την άφιξη στον Γιαννουσάκη της αρμόδιας Εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, που προσπάθησε να του πάρει κατάθεση, αλλά και εκβιασμοί ώστε ο Γιαννουσάκης να προχωρήσει σε ενοχοποιητική κατάθεση για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σε συνέχεια αυτού του ρεπορτάζ, δημοσιεύουμε σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ίδιος ο Μάκης Γιαννουσάκης. Στη συνέντευξη αυτή επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την Εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Παράλληλα, η συνέντευξη αυτή περιλαμβάνει και τη διάψευση από τη μεριά του Μ. Γιαννουσάκη όσων του απέδωσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, και από τη συνέντευξη και από το ρεπορτάζ εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο και τον τρόπο που λειτουργούν ανακριτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί.
Επικοινωνήσαμε με τον Μάκη Γιαννουσάκη τηλεφωνικά. Ακούστε την ηχογραφημένη συνέντευξη εδώ ή στο κανάλι του UNFOLLOW στο You Tube:
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης. Οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι για να εξομαλυνθεί κάπως ο προφορικός λόγος και να διευκολύνεται η ανάγνωση.
Giannousakis2Σε σχέση μ’ αυτά που δημοσιεύσαμε, τις συνομιλίες σας, τα τηλεφωνήματα και όλα τα σχετικά. Σας έχει πάρει στις 17 Ιανουαρίου τρεις φορές ο κ. Καμμένος;
Ναι.
Τι σας είπε;
Τι μου είπε; Να δώσω την κατάθεση, αυτό που έχω καταθέσει. Ότι είναι μαζί μου η κυβέρνηση και να δώσω την κατάθεση. Να μη φοβάμαι τίποτα, θα μου στείλει αστυνομία, θα μου στείλει… Αυτά, αυτά.
Πριν από τις 17 Ιανουαρίου είχε υπάρξει άλλη επικοινωνία;
Όχι.
Άρα την πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Καμμένος είναι 17 Ιανουαρίου, 9 η ώρα το βράδυ;
Ναι, και είναι κι η μέρα που έρχεται η [σ.σ.: εισαγγελέας] Τζίβα, ναι.
Σας πήρε εκείνη τη μέρα να σας πει ότι θα έρθει η κ. Τζίβα.
Ναι, ναι, ναι.
Εσείς το ξέρατε ότι θα έρθει η κ. Τζίβα ή η κ. Τζίβα ήθελε…
Όχι. Το έμαθα απ’ τον [σ.σ.: δημοσιογράφο] Τριανταφυλλόπουλο κι αυτόν που ήταν μαζί, κάπου, δεν ξέρω που.
Άρα όταν ο κ. Καμμένος σας πήρε σας είπε: «Είμαι μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο»; Σας το είπε;

 η συνεχεια στο http://unfollow.com.gr/web-only/makis-giannousakis-o-kammenos-mou-eipe-kapetanie-eimaste-mazi-sou-min-fovasai-tipota/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες