Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καμμένος και Βαρουφάκης «καίνε» τον Τσίπρα- Σκηνικό ακραίας πόλωσης με χαμένους τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Καμμένου, αφού λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι κατατέθηκε και επισήμως το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Το «γαλάζιο» αίτημα στηρίζεται στην πράξη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να το αρνείται. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε χθες στη Βουλή η τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν καταφέρνει να πείσει για την αθωότητά του, ενώ για τον πρωθυπουργό σχολίασε πως συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος.

Σε γραπτή δήλωσή της, και η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως «Τσίπρας και Καμμένος αγκαλιασμένοι οδηγούνται στον γκρεμό», ενώ επικρίνει τον πρωθυπουργό για την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Πανικόβλητος επιμένει να αναζητεί σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης στη σπίλωση και εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων. Κανέναν, όμως, δεν πείθει παριστάνοντας τον υπέρμαχο της διαφάνειας, την ίδια στιγμή που αρνείται κάθε έρευνα και έλεγχο για το βίο και την πολιτεία της κυβέρνησής του, ακόμη και για σειρά ύποπτα αντιθεσμικών ενεργειών του συγκυβερνήτη του», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τονίζεται πως «στην πρόταση επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη Βουλή, στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, κάλυψε για μία ακόμη φορά απόλυτα τον κ. Καμμένο. Επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας τη για προσπάθεια αντιπερισπασμού από τα πραγματικά σκάνδαλα, όπως είπε. Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρό του και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ευθείες αναφορές μάλιστα στο συνέδριο και την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Αλλά έβαλε στο κάδρο και τον Κώστα Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε τα σκάνδαλα υπουργών της κυβέρνησής του.
Την ώρα που η υπόθεση Καμμένου έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, οι αποκαλύψεις του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ για το «παράλληλο νόμισμα» δημιουργούν ένα ακόμη «καυτό» μέτωπο σύγκρουσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Η ΝΔ πάλι ζητεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών πετάει το γάντι στους επικριτές του και τους καλεί να τον οδηγήσουν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ευθέως με ανάρτηση στο blog του το σχέδιο για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» και μάλιστα βάζει στο παιχνίδι και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ήξερε γι’ αυτό πριν ακόμη τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Μαζί και οι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς στο ίδιο κείμενο ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι παρουσίασε το σχέδιο σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήριά τους γι’ αυτό.
Αναφορά στην υπόθεση κάνει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, η οποία τονίζει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι «πολιτικά υπεύθυνος των επιλογών και ενεργειών των Βαρουφάκη-Κιμ, που παραλίγο να τίναζαν τη χώρα στον αέρα».thecaller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες