Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόλυση εφοριακού...

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόλυση εφοριακού που πλαστογραφούσε έγγραφαπου πλαστογραφούσε έγγραφα...

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την  πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που είχε επιβληθεί σε...
γυναίκα εφοριακό υπάλληλο η οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.
        
Η εφοριακός νόθευε (πλαστογραφούσε) δημόσια  έγγραφα με την αλλαγή χρονολογιών προκειμένου  εταιρείες  να γλυτώνουν την καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά Ταμεία.
        
Ειδικότερα, σε διακοπή εργασιών Ομόρρυθμης Εταιρείας  πλαστογράφησε το έτος   έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ και της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και να πληρωθούν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.
        
Ακόμη, το ίδιο έκανε και σε άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα να προσποριστούν οικονομικό όφελος και παράλληλα να ζημιωθούν το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, κ.λπ. με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
        
Από τα Διοικητικά Δικαστήρια απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της απολυθείσας εφοριακού υπαλλήλου ότι δηλαδή η πειθαρχική ποινή που τις επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη. Και αυτό,  γιατί -όπως υποστήριζε-δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την προηγούμενη ακρόαση του εγκαλουμένου, παραβιάστηκε η   συνταγματική αρχή αναλογικότητας καθώς η ποινή είναι μεγάλη σε σχέση με το τελεσθέν αδίκημα, στερείται αιτιολογίας η πειθαρχική απόφαση, κ.λπ.
        
Να σημειωθεί ότι η σε βάρος της  ποινική απόφαση έγινε αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου του έτους 2008, καθώς οι αρεοπαγίτες  απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της Εφετειακής απόφασης με την οποία είχε  καταδικαστεί...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες