Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

O "Eλευθερος Τυπος" και οι... "αποκαλύψεις" από Βενεζουέλα...


Με "αποκαλυπτικό" δημοσίευμα κυκλοφορεί η εφημερίδα "Ελευθερος Τυπος", η οποία ισχυρίζεται, πως, ο Τσίπρας είχε ραντεβού με τον Μαδούρο στη Μόσχα για το Plan B. Και για του λόγου το αληθές, μάλιστα, δημοσιεύει και μια...
φωτογραφία του Eλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται, διακρίνεται να περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον πρόεδρο Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και στο βάθος διακρίνεται ο Νίκος Παππάς....

Οπως διαβάζουμε στο lifo.gr:

Με πρωτοσέλιδο που αναμένεται να προκαλέσεις πολιτικές αναταράξεις κυκλοφορεί η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα από όπου ζητούσε στήριξη για το Plan B της ρήξης με τους δανειστές.  
 Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέσω του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ιάσων Πιπίνης, ο  ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το 2013 φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.   Όπως αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας εκείνης της περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον προσδκούσε στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα.     
  Η μαρτυρία η οποία γίνεται ωστόσο με καθεστώς ανωνυμίας αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».  
 Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως ο Τσίπρας φέρεται να είπε «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες