Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Βίκτωρ Ουγκό : To πρώτο σύμπτωμα του έρωτα σε έναν άντρα είναι η δειλία, ενώ σε μια γυναίκα το θάρρος...

11 σπουδαία αποφθέγματα του μεγάλου Γάλλου μυθιστοριογράφου, για την αγάπη, τον έρωτα, το χωρισμό, τις γυναίκες.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
11 σπουδαία αποφθέγματα του μεγάλου Γάλλου μυθιστοριογράφου, για την αγάπη, τον έρωτα, το χωρισμό, τις γυναίκες.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Bίκτωρ Ουγκώ... Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός θεωρείται εξέχουσα προσωπικότητα και ο πλέον σημαντικός και προβεβλημένος εκπρόσωπος του κινήματος του γαλλικού ρομαντισμού.Τα έργα του σπουδαία με κορυφαία :"Oι ΄Αθλιοι" και "Η Παναγία των Παρισίων".
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αποτελούν δύο από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Τα αποφθέγματά του είναι πολλά και σπουδαία. Συγκέντρωσα  κάποια  που μιλούν για την αγάπη, τον έρωτα,  το χωρισμό, τις γυναίκες και σας τα παραθέτω:
Η ευφυΐα είναι η σύζυγος, η φαντασία είναι η ερωμένη και η μνήμη είναι η υπηρέτρια.
Είναι μαρτύριο για τον άντρα να του αντιστέκεται μια γυναίκα. Αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερο μαρτύριο για μια γυναίκα να αντιστέκεται.
Η ζωή είναι ένα λουλούδι κι ο έρωτας το μέλι του.
Θεέ μου, πόσο διαφορετική είναι η ομορφιά στη Φύση και στην Τέχνη! Σε μια γυναίκα, η σάρκα πρέπει να είναι σαν μάρμαρο. Σε ένα άγαλμα το μάρμαρο πρέπει να είναι σαν σάρκα.
Οι άνδρες κυνηγούν, οι γυναίκες ψαρεύουν.
Αγάπη είναι ο ασπασμός των αγγέλων προς τ’ άστρα.
Η αγάπη είναι η κραυγή της αυγής.
Η αγάπη είναι ο ύμνος της νύχτας.

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η διαπίστωση ότι μας αγαπούν γι` αυτό που είμαστε, ή, μάλλον, παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτό που είμαστε.
Είστε κοντά στο χωρισμό όταν το τραπέζι είναι εξίσου θλιβερό με το κρεβάτι.
Ο Θεός κάνει τη γυναίκα όμορφη και ο διάβολος την κάνει νόστιμη.
Η αγάπη μοιάζει με τον ατμό. Όσο περισσότερο πιέζεται, τόσο πιο δυνατή γίνεται.klik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες