Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ολομέλεια η πρόταση εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο...

Αρχίζει στις 11 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο η...
Νέα Δημοκρατία σχετικά με σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Άμυνας στην υπόθεση του «Noor One» και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μάκη Γιαννουσάκη.

Αρχικά θα μιλήσουν οκτώ εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής, στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών κατ' αναλογία της δύναμης των κομμάτων, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, και θα μιλήσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, στόχος της πρότασής της είναι να διερευνηθεί «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί.

Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση γίνεται στον απόηχο δημοσιευμάτων των εφημερίδων του Ομίλου Μαρινάκη και του Γ. Κουρτάκη για τον υπουργό Άμυνας και την έντονη αντίδραση της συζύγου του Πάνου Καμμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του «Noor One» και του τεράστιου φορτίου ηρωίνης δεν απασχόλησε τη δημοσιότητα ούτε όταν η εισαγγελέας στη δίκη άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά τρία χρόνια μετά τα ΜΜΕ «ανακάλυψαν» την υπόθεση με αφορμή το τηλεφώνημα Καμμένου...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες