Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Θανάσης Καλογιάννης & Laura De Nigris | Η ιστορία αληθινής αγάπης & έρωτα δυο όμορφων ανθρώπων


H ιέρεια της ελληνικής μόδας και  ο πρωταθλητής Ελλάδας & ο χρυσός Βαλκανιονίκης ένωσαν για πολλά χρόνια τις ζωές τους νιώθοντας μια αγάπη μοναδική. Στις 22 Οκτωβρίου 2017, ο Θ. Καλογιάννης `έφυγε` ξαφνικά στην αγκαλιά της.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
H ιέρεια της ελληνικής μόδας και ο πρωταθλητής Ελλάδας & ο χρυσός Βαλκανιονίκης ένωσαν για πολλά χρόνια τις ζωές τους νιώθοντας μια αγάπη μοναδική. Στις 22 Οκτωβρίου 2017, ο Θ. Καλογιάννης `έφυγε` ξαφνικά στην αγκαλιά της.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
klik
Ανάμεσα στα κείμενα που γράφω καθημερινά, εκείνα που αγαπώ περισσότερο, είναι αυτά αναφέρονται σε μια αληθινή ιστορία αγάπης κι έρωτα.  Μπορεί να έχω ετοιμάσει αφιερώματα για πολλά πρόσωπα, ωστόσο σήμερα δυσκολεύτηκα... Είναι από τις περιπτώσεις που μαθαίνεις για τον ξαφνικό χαμό ενός νέου, όμορφου ανθρώπου - τόσο εμφανισιακά όσο και εσωτερικά- που δεν υπάρχουν λόγια... Ειδικά όταν "φεύγει" στα χέρια της αγαπημένης της συντρόφου που μοιράστηκαν τη ζωή τους για πολλά χρόνια.    Δεν είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, ωστόσο μέσω του Άρη Τερζόπουλου με τον οποίο συνεργάζομαι, έχω θαυμάσει την υπέροχη σχέση τους, που έμοιαζε λες και ήταν βγαλμένη από παραμύθι. 
Αναφέρομαι στο Θανάση Καλογιάννη και τη Laura De Nigris. 

Εκείνος...παλιός πρωταθλητής των 400 μέτρων...Στους Πανελλήνιους Αγώνες ανδρών το 1993.  Το περίεργο ήταν ότι είχε αρχίσει να σκέφτεται μήνες πριν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τους στίβους. "Εκείνη την μέρα στο προθερμαντήριο, πριν τον αγώνα, πήρα την οριστική απόφαση να σταματήσω. Μπήκα μέσα και αγωνίστηκα γνωρίζοντας πως θα ήταν η τελευταία φορά που θα βίωνα ανάλογες στιγμές." είχε πει ο τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και δύο φορές -το 1988 και το 1989- χρυσός Βαλκανιονίκης. Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έσπασε το φράγμα των 49 δευτερολέπτων στα τετρακόσια με εμπόδια, ενώ σε ηλικία δεκαεννέα ετών-το 1984-πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες.  
Εκείνη... μια πανέμορφη, εντυπωσιακή γυναίκα που ήρθε στην Ελλάδα για να ξεχωρίσει με το στυλ της και να φέρει την ανατροπή με τα editorial μόδας στο θρυλικό περιοδικό "Γυναίκα".  Η Laura De Nigris είναι εκείνη που άλλαξε τη μόδα στην Ελλάδα. Δεν ήταν τυχαία τα λόγια του Μιχάλη Ασλάνη : "πριν έρθει η Laura στη Ελλάδα, δεν ξέραμε τις θα πει στιλίστας η μακιγιέρ." 
Με τον ερχομό της στην Αθήνα εργάζεται αρχικά ως μοντέλο, γοητεύοντας τους πάντες και κυρίως τον εκδότη του περιοδικού,  Άρη Τερζόπουλο,  τον οποίο παντρεύτηκε. "Η Laura έκανε θαύματα στον τομέα της μόδας" μου έχει πει ο ίδιος για  εκείνη. "Έφερε άλλο αέρα στη μέχρι τότε στατική σχέση της Ελληνίδας με τη μόδα."  
Μπορεί μετά από δέκα χρόνια κοινής ζωής να ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, αλλά ο ιδιαίτερος δεσμός τους δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. 
Λένε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή μας...
Ο Θανάσης Καλογιάννης είχε σπουδάσει οδοντίατρος αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα δωμάτιο ιατρείου. Εκείνη την περίοδο ανακάλυψε τη φωτογραφία την οποία αγάπησε. Γίνεται γνωστός φωτογράφος και τότε γνωρίζει την εντυπωσιακή Βραζιλιάνα καλλονή, Laura De Nigris. Η μοίρα έμελλε να γεννηθεί ένας νέος έρωτας που εξελίχθηκε σε αληθινή αγάπη ανάμεσά τους. Η γνωριμία τους ήταν καθοριστική για την πορεία και των δύο.  Δεν αργεί να έρθει ο γάμος τους και κάποια στιγμή η απόφαση να μετακομίσουν  στο Sao Paolo χωρίς να κόψουν όμως και τους δεσμούς με την Ελλάδα.
Ο χαρισματικός Καλογιάννης αφοσιώθηκε στην αγαπημένη του τέχνη σπουδάζοντας παράλληλα  κινηματογραφική φωτογραφία και σκηνοθεσία, ενώ η "ιέρεια" της μόδας, άρχισε να σχεδιάζει κοσμήματα με την ιδιαίτερη αισθητική που ανέκαθεν είχε η γοητευτική De Nigris. 
 Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψαν στην Ελλάδα με σκοπό να μείνουν εδώ μόνιμα. Και... η δυναμική ομάδα της "ΓΥΝΑΙΚΑς" συναντήθηκε και πάλι... Μαζί τους και ο Θανάσης Καλογιάννης.
Από τον Ιούλιο συζητούσαμε να ετοιμάσουμε το φθινόπωρο ένα αφιέρωμα στο klik για  τη Laura De Nigris και την προσφορά της στην ελληνική μόδα. Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζουμε...
"Πώς θα  περιέγραφες τον Θανάση Καλογιάννη;" ρώτησα τον Άρη Τερζόπουλο. "Όπως το λέει το όνομά του. Καλογιάννης -καλός άνθρωπος." μου απάντησε...
"`Hταν η αδελφή ψυχή μου, ο ήλιος μου και θα μου λείπει παντοτινά..." έγραψε η σύντροφος της ζωής του στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. 
Δυσκολεύομαι να βρω λόγια γι`αυτές τις περιπτώσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όσο αγαπάμε εκείνους που φεύγουν, τους κρατάμε για πάντα μέσα μας...
R.I.P.

1995- O Θανάσης Καλογιάννης φωτογραφίζει τη Laura De Nigris και τους σχεδιαστές μόδας Deux Hommes για το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες