Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Σύριος πιλότος σήκωσε από το Abu Duhur ένα ΜIG 29 που είχε 5 χρόνια να συντηρηθεί και οι κινητήρες του ήταν πνιγμένοι στη σκόνη. Πρωτοφανή πτήση μετά την απελευθέρωση του αεροδρομίου.


Αφότου ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την στρατιωτική αεροπορική βάση  Abu Al Duhur σε αυτήν υπήρχαν 16 αεροπλάνα. Ένας σύριος πιλότος ζήτησε να του επιτραπεί να κάνει πτήση μ΄ένα MiG-29 που είχε να συντηρηθεί για 4 χρόνια και ήταν γεμάτο σκόνη.

Οι ρώσοι τεχνικοί είπαν ότι αυτό ήταν αδύνατο και ότι θα κινδύνευε να σκοτωθεί αν αποτολμούσε κάτι τόσο παρακινδυνευμένο. Ωστόσο ο σύριος πιλότος επέμεινε στο αίτημά του.Αφού ο επικεφαλής της βάσης έδωσε τη συγκατάθεσή του οι ρώσοι τεχνικοί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να του το ετοιμάσουν. Στρατιώτες πήραν την εντολή να καθαρίσουν κατά μεγάλο μέρος την πίστα του αεροδρομίου Abou al-Ḑuhūr και ο σύριος πιλότος Ali Hussein απογείωσε μέσα σε κλίμα γενικότερου θαυμασμού το MiG-29.
Οι ρώσοι αξιωματικοί της αεροπορίας και οι μηχανικοί είπαν ότι πρόκειται για ένα θαύμα κια πρόκειται για έναν από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη σύγχρονη ιστορία της πολεμικής αεροπορίας.Αφού ο πιλότος Ali Husseinαπογείωσε με επιτυχία αεροσκάφος που είχε 5 χρόνια να συντηρηθεί και οοι κινητήρες του ήταν γεμάτοι σκόνη.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες