Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κουρδικές πηγές αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ YPG και Δαμασκού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ypg and syrian army agree that syrian troops enter afrinΚουρδικές πηγές αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ YPG και Δαμασκού.
—————————————————–
Στις 18 Φλεβάρη μια ανώνυμη πηγή ανέφερε στο κουρδικό πρακτορείο ANF News ότι οι  (YPG) και η κυβέρνηση της Δαμασκού συμφώνησαν για την ανάπτυξη μονάδων συριακού στρατού σε
συγκεκριμένα μέρη στη ζώνη του  Αfrin, ως μια πρώτη φάση της συμφωνίας που έκλεισαν τα 2 μέρη.Βέβαια οι πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία δεν εμπεριείχε πολιτικά θέματα ή διοικητικά που σχετίζονται με το Afrin.
Το ANF News ομοίως αποκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των YPG και της κυβέρνησης της Δαμασκού  είχε υποστεί αρκετές αποτυχίες στην αρχή λόγω αυτού που η πηγή αποκαλεί ‘ »ανάμειξη » από πλευράς κάποιων μεγάλων δυνάμεων εκ των οποίων η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διαδραματίστηκαν στην πόλη του  Χαλεπίου σύμφωνα με πηγή του ANF,οι YPG και η κυβέρνηση της Δαμασκού συζήτησαν την πιθανότητα να εξαπολυθεί μια επίθεση από κοινού και συντονισμένη κατά του τουρκικού στρατού  και των ομάδων του (ASL) που υποστηρίζονται από την Τουρκίοα στις πόλεις Al-Bab και Jarablus στ΄ανατολικά του Afrin.
Τα média επιβεβαίωσαν ομοίως ότι η συριακή αεράμυνα θα εγκαταστήσει μια NO FLY ZONE πάνω από την περιοχή του Afrin στα πλαίσια της συμφωνίας. Ένας « ειδήμονας » δήλωσε στο ANF ότι μια τέτοια στρατηγική θα στερούσε τον τουρκικό στρατό από το 80% της δύναμης πυρός του.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες