Moναδες της Εθνικής Άμυνας σήμερα στην Quneitra
O ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις του κατά της μαρτυρικής Συρίας. Πριν από λίγο πραγματοποίησε  επίθεση σε ένα από τα σημεία στην περιοχή του Tel Krom, Juba στην κεντρική περιοχή της Quneitra και καμία αναφορά τραυματισμών ως τώρα. Ακούστηκαν ήχοι ισραηλινών
ελικοπτέρων. Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι  ισραηλινά εχθρικά αεροσκάφη εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους σε ορισμένα σημεία του στρατού στην περιοχή της πόλης Hader και Tel Krom, Juba και μόνο υλικές ζημιές. Η επίθεση έγινε με 3 πυραύλους ως τώρα που προήλθαν από τα κατεχόμενα εδάφη κι έπληξαν την περιοχή Hader σύμφωνα με άλλη πηγή. Αναφέρεται επίσης κι άλλη επίθεση κι ότι χτυπήθηκε θέση του στρατού στο Al Smdanyh στη Quneitra μεταδίδεται επίσης.
Συνεχείς επιθέσεις…..Το Ισραήλ  παρέχει κάλυψη στην Αλ-Νούσρα  κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός μετά την εκκένωση των θέσεών τους στη Daraa και  την απόσυρσή τους με πλήρες εξοπλισμό στην περιφέρεια της  Quneitra. Nωρίτερα η Τσαχάλ χτύπησε την πόλη Al Ba’ath στην ίδια περιοχή με Spike πύραυλο. Τωρα νέα επίθεση στο Tal Al Jomoaa.
Aνταλλαγή πυραύλων μεταξύ συριακού στρατού και Ισραηλινών στα υψίπεδα Γκολάν και Al Quneitra .H συριακή αεράμυνα κατέρριψε πολλούς εχθρικούς πυραύλους.

Eν κατακλείδι τη νύχτα 11ης προς 12/7 ο συριακός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη ισραηλινή επίθεση από αέρος αλλά και με πυραύλους από κατεχόμενα στη Quneitra.
«Η αεροπορία του ισραηλινού εχθρού εκτόξευσε πυραύλους σε πολλές θέσεις του στρατού» στην επαρχία της Quneitra (ΝΔ), προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές σύμφωνα με το SANA.
1.23 μεσάνυχτα στο κυβερνείο της Quneitra ο στρατός έχει εμπλακεί σε βίαιες συγκρούσεις στα προάστια της πόλης Tel Krom με τις τρομοκρατικές ομάδες που προσπαθούν να διεισδύσουν στα άκρα του μετά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Η συριακή τηλεόραση addounia μεταδίδει τώρα πως σε συντονισμό με τις επιθέσεις του Ισραήλ τρομοκράτες στοχεύουν το χωριό Jaba στο κυβερνείο Quneitra με πολλές ρουκέτες.
Η συριακή εφημεριδα al Watan τώρα το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του σε διάσπαρτες περιοχές της Quneitra.

Σύμφωνα με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας μέχρι τώρα το Ιρσαήλ στις 1.30 π.μ  έχει κάνει 5 επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Quneitra.
Eντατικές πτήσεις ισραηλινών μαχητικών στο  Golan και κινήσεις Τσαχάλ στα κατεχόμενα Γκολάν. Η επίθεση η ισραηλινή έλαβε χώραν λίγες μόνο ώρες μετά την άφιξη συριακών στρατιωτικών ενισχύσεων μονάδων ελίτ στο λεγόμενο τρίγωνο του θανάτου  στη Quneitra για την επέκταση των επιχειρήσεων του Νότου. Πολεμικοί ρεπόρτερ μιλούν και για θανάτους στις τάξεις συριακού στρατού.
2.00 π.μ τοπικά μέσα αναφέρουν τώρα σταδιακή επαναφορά  της ηρεμίας στο Κυβερνείο της Quneitra μετά από μια σειρά από επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό κατοχής σε διάφορα σημεία του.
H haaretz αρκείται για λογαριασμό ισραηλινού καθεστώτος να επαναλάβει επακριβώς όσα λέει το συριακό πρακτορείο SANA.
« O IDF επιτέθηκε σε 3 θέσεις συριακού στρατού σε απάντηση σε διείσδυση ενός συριακού UAV που είχε αναχαιτιστεί νωρίτερα την Τετάρτη », ανέφερε η Τσαχάλ σε ένα δελτίο τύπου αναφέρει το sputnik.
Το Ισραήλ χτύπησε από αέρος αλλά και από επίγειες δυνάμεις με πυραύλους εδάφους εδάφους την ώρα που επιχείρησαν προέλαση τρομοκράτες.

Το Ισραήλ χτύπησε θέσεις του SAA σε Madinat al-Ba’ath, Samadaniyah- Sharqiyah ,Tall Kroum,Hader,Khan Arnabeh ενώ ο συριακός στρατός απώθησε επίθεση τρομοκρατών της αλ Νούσρα κοντά στο  Tall Kroum.
dimpenews.com