Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Αθωώθηκε η δήμαρχος Ρώμης για ρουσφετολογική πρόσληψη...














Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι αθωώθηκε σήμερα από τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και ευνοιοκρατίας για τον...
διαβλητό διορισμό διευθυντικού ιθύνοντα του δήμου της Ρώμης,

Η υπόθεση αφορούσε τον διορισμό του Ρενάτο Μάρα, στην θέση του υπεύθυνου τουρισμού του δήμου. Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι η Ράτζι προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή έπειτα από πιέσεις του συμβούλου της, του Ραφαέλε Μάρα, αδελφού του διορισθέντα, και ζήτησε 10μηνη φυλάκισή της. Αλλά οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι στην συμπεριφορά της δημάρχου δεν υπήρξε τίποτα το αξιόποινο.

Η απόφαση αναγνώσθηκε στο δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας. «Προχωρώ κρατώντας ψηλά το κεφάλι», δήλωσε η Ράτζι εμφανώς συγκινημένη.

Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι η Ράτζι προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή έπειτα από πιέσεις του συμβούλου της, του Ραφαέλε Μάρα, αδελφού του διορισθέντα. Αλλά οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι στην συμπεριφορά της δημάρχου δεν υπήρξε τίποτα το αξιόποινο.

Η Βιρτζίνια Ράτζι εξελέγη πριν από ενάμιση χρόνο με το κίνημα Πέντε Αστέρων και σε περίπτωση καταδίκης της, βάσει του ηθικού κώδικα των «πεντάστερων» θα έπρεπε να παραιτηθεί. Το υπενθύμισε άλλωστε και ο επικεφαλής του κινήματος, Λουίτζι ντι Μάιο, την Παρασκευή.

Μετά τη δικαστική απόφαση, πάντως, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, έσπευσε να δηλώσει χαρούμενος για την πίστη του στη δήμαρχο της Ρώμης. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για επιθέσεις εναντίον της και διασπορά fake news με στόχο την ανατροπή της.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες