Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Παραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Τουλουπάκη...

Παραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελ. ΤουλουπάκηΤο 11μελες συμβούλιο έδωσε 8 θετικές ψήφους στην Ελένη Τουλουπάκη, ενώ έλαβε 3 αρνητικές ψήφους. Από τα 8 πρόσωπα, τα 2 ζήτησαν την ανανέωση της θητείας της σε για ένα χρόνο και οι υπόλοιποι 6 για δύο χρόνια. Στις θετικές ψήφους συγκαταλεγόνται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, ενώ στις αρνητικές σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ο...
αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρωδης, ο οποίος την είχε καταψηφίσει και στην προηγούμενη διαδικασία προ διετίας. Σημειώνεται, πως το «θώκο» διεκδικούσαν και ο εισαγγελέας εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, αλλά και ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ευστάθιος Βεργώνης.

Γεννημένη στην Κρήτη, η εισαγγελέας Διαφθοράς, που έχει στο ενεργητικό της τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων, ανήκει στη νέα γενιά Δικαστών και Εισαγγελέων με σημαντική νομική κατάρτιση. Είχε εισαχθεί τέταρτη στη Σχολή Δικαστών το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ πλέον έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, όταν συμμετείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με το οικονομικό έγκλημα. Προ τριετίας, μετείχε στην αποστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο Παρίσι, όπου με επικεφαλής τον τότε προϊστάμενό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, το πρώην στέλεχος της HSBC, στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

 Η ίδια έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού με σημαντικό έργο, για το οποίο έχει λάβει εύσημα από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Στην αρχή της πορείας της ως εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως τις έρευνες για την AGB, που είχε καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών, για την Αττική οδό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες