Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της χριστιανής δασκάλας στο Ιντλίμπ. Τη λιθοβόλησαν.Το σώμα της διάστικτο από τα τσιγάρα που σβήναν πάνω της οι τζιχαντιστές. Μαρτυρίες και για άλλες σφαγές χριστιανών στο Ιντλίμπ.

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τις συνθήκες θανάτου και βασανισμού της χριστιανής δασκάλας από το Ιντλίμπ στη Συρία.
Στο χωριό Yaqubiye στην ύπαιθρο του Idlib διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά μιας
χριστιανής δασκάλας που τρομοκράτησε ακόμη περισσότερο τους εναπομείναντες χριστιανούς στο κατεχόμενο συριακό κυβερνείο από την αλ Νούσρα και τους τακφιριστές.
Η Suzanne Der Karkour πρόσφερε εθελοντικά μαθήματα σε παιδιά και νέους της περιοχής ενώ είχε δουλέψει και σε δημόσια σχολεία.
« Aυτή ήταν ένα πλάσμα αξιαγάπητο που παρέμεινε στο Yaqubiye και συνέχισε να φροντίζει τη γη της που τόσο αγαπούσε. Παρέδιδε δωρεάν μαθήματα στα παιδιά του χωριού της σε αυτά της Quneitah και της Al Jadida », εξηγεί ένας κάτοικος της περιοχής υπό την κάλυψη της ανωνυμίας. « Πίστευε πως παραμένοντας στο σπίτι της και στη γη της θα αποτελούσε ένα κίνητρο και μια ελπίδα για τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στο χωριό τους και να συντηρήσουν το βιος τους . »
Το Yaqubiye είναι ένα από τα 3 χριστιανικά χωριά της Jisr al-Shughur στο νότο του Κυβερνείου του Idlib (τ΄άλλα είναι η Quneyah και η al-Jadida), που ήταν υπό την κατοχή των τακφιριστών αφότου η al Nusra και οι θυγατρικές της τρομοκρατικές οργανώσεις πήραν τον έλεγχο της περιοχής του Idlib.
« Με την άφιξη των ξένων των εποίκων και την φυγή και το ξεριζωμό πολλών κατοίκων από τα γειτονικά χωριά « , δήλωσε η ίδια πηγή, « άρχισαν οι απαγωγές, οι δολοφονίες, το πλιάτσικο και οι λεηλασίες και οι των δημεύσεις κατοικιών μας και των μέσων βιοπορισμού μας. Τα convoi των εκτοπισμένων από τα 3 χωριά κατευθύνθηκαν προς τις πόλεις του Χαλεπιού και της Λατάκια κι απέμειναν πίσω ηλικιωμένοι. Παντού θάνατος και λεηλασία…. «
Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίστηκαν με τη βοήθεια εκτοπισμένων από τα 3 χωριά στο Yaqubiye ζούσαν πριν την κρίση περί τις 150 οικογένειες Αρμενο-σύριων χωρισμένες σε 2 ομάδες: των Αρμενίων της ορθόδοξης Αρμενικής Εκκλησίας εκ των οποίων δεν παρέμειναν παρά 12 άτομα πριν την δολοφονία της Suzanne (6 οικογένειες) και περί τις 30 χριστιανικές οικογένειες της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας ενώ σήμερα 80 οικογένειες ζουν στην Κοιλάδα…..
« Το άρωμα της γης συνοδεύει ακόμη την κάθε ανάσα μας όσο και οι νύχτες του χειμώνα γύρω από τα καυσόξυλα », διηγείται και βουρκώνει η Έλενα μια από τους εκτοπισμένους από το Yaqubiye στη Λατάκια.
« To 2017 δεχθήκαμε την είδηση της σφαγής του θείου μου Rizkallah Hayek που πέθανε ακαριαία και της γυναίκας του Mary Khijou που αιμορραγούσε 2 μέρες ολόκληρες στο μπάνιο του σπιτιού της. Επίσης η σφαγή 6 φτωχών ντόπιων κατοίκων. Η σφαγή είχε γίνει καθημερινότητα ».
Τη Δευτέρα 8 Ιούλη η Suzanne ήταν κατ΄εξαίρεση απούσα από τη λειτουργία. Κάποιοι είπαν : « ίσως κάτι της συνέβη ». Αλλά η απουσία της από τη λειτουργία και της επόμενης μέρας ανησύχησε ομοίως τα παιδιά του χωριού. « Στο τέλος της λειτουργίας μια χούφτα άνθρωποι πήγαν στο σπίτι της. Αλλά δεν ήταν εκεί. »
« Αρχίσαμε να την αναζητούμε », εξηγεί ένας από τους πιο ηλικιωμένους κατοίκους των 3 χωριών. « Η διαδικασία δεν κράτησε πολύ. Μόλις φτάσαμε στο χωράφι της σοκαριστήκαμε. » Βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος γυμνή και με σημάδια έντονα από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα της οι δράστες. « Η 60χρονη παρθένα λιθοβολήθηκε μετά από ένα ομαδικό βιασμό που κράτησε από τη Δευτέρα το βράδυ ως την επομένη την αυγή « , δήλωσε.Ο π. Azkin Kushkarian, που διαμένει πλέον στη Λατάκια αναφέρει πως  »δεν θ΄αλλάξουμε συνήθειες, τα ήθη μας παρά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος μας ».
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες