Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Χαμός στο Παγκόσμιο κολύμβησης: O Κινέζος Σουν Γιανγκ φώναζε «είσαι λούζερ» στον τρίτο!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της απονομής των 200 μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Γκουανζού της Νότιας Κορέας.
Ο νικητής του αγώνα ο αμφιλεγόμενος Κινέζος Σουν Γιανγκ για τον οποίο έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις καθώς εμπλέκεται σε μια περίεργη υπόθεση ελέγχου ντόπινγκ (το ζήτημα θα κριθεί εν τέλει στο CAS), ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κι αφού παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο, είδε τον Βρετανό Ντάνκαν Σκοτ, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο, να αρνείται να τον χαιρετήσει και στη συνέχεια να ανέβει μαζί με τον Κινέζο στο βάθρο για τις αναμνηστικές φωτογραφίες.
Ο Σκοτ προτίμησε να σταθεί ακίνητος στο πλάι, δίπλα στο βάθρο, γεγονός που εξόργισε τον Κινέζο πρωταθλητή.
ap_19204430593722_1.jpg
Ο Σουν μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει άρχισε να φωνάζει στον Σκοτ, ενώ αργότερα, την ώρα που αποχωρούσαν οι αθλητές, η κάμερα τον συνέλαβε να του φωνάζει πρόσωπο με πρόσωπο: «Είσαι λούζερ, είμαι ο νικητής».

Ανάλογη αντίδραση κι από Αυστραλό

Κάτι ανάλογο (μικρότερης κλίμακας) συνέβη μια ημέρα πριν, κατά την απονομή των μεταλλίων για τα 400 μ. ελεύθερο, όπου και πάλι νικητής αναδείχθηκε ο Σουν. Τότε ο Αυστραλός Μακ Χόρτον, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου, αρνήθηκε να σταθεί στο πλευρό του Σουν. Την ώρα που ο Κινέζος πόζαρε με το χρυσό μετάλλιο, ο Χόρτον κατέβηκε από το βάθρο αρνούμενος να φωτογραφηθεί δίπλα στον Κινέζο αθλητή.

Κατέστρεψε τα δείγματα με σφυρί

Αξίζει να τονιστεί πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σουν είχε δεχθεί αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ, κι ενώ αρχικά αποδέχθηκε να δώσει δείγματα, στη συνέχεια κι αφού αμφισβήτησε τη διαδικασία και τα πιστοποιητικά που του έδειξαν οι ελεγκτές, έδωσε εντολή σε σωματοφύλακά του να πάρει και να καταστρέψει με σφυρί (!) μέρος των δειγμάτων που είχε δώσει μερικά λεπτά πριν. Η εν λόγω υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών αθλητών που θεωρούν ότι ο Σουν δεν… παίζει καθαρά και επί ίσοις όροις. Σημειωτέον ότι ο Κινέζος έχει πιαστεί ήδη μια φορά ντοπέ το 2014 (είχε τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό) κι εφόσον συμβεί κάτι ανάλογο θα τιμωρηθεί δια βίου. Η υπόθεση του Σουν θα εξεταστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο CAS.wepost


ap_19202482498702_1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες