Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τσαβούσογλου πήγε στην Αμμόχωστο...

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το είπε και το έκανε. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε μια προκλητική ενέργεια, επισκέφθηκε την Αμμόχωστο.

Ο Τσαβούσογλου, που πραγματοποίησε διήμερη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, πήγε στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου, όπου...

τον ξενάγησαν ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Τσαβούσογλου ενημερώθηκε για τις ενέργειες των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ μαζί του στην Αμμόχωστο πήγε και ο Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία, Αλί Μουράτ Μπασκερί.

Μετά την επίσκεψή του στην Αμμόχωστο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δημοσίευσε στα social media βίντεο από την περιοδεία του στα κατεχόμενα, μεταξύ των οποίων και πλάνα από την ξενάγησή του στην περίκλειστη πόλη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, τις τελευταίες εβδομάδες, που Τούρκος υπουργός επισκέπτεται την Αμμόχωστο. Είχε προηγηθεί ο Χουλουσί Ακάρ, στις αρχές Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, χωρίς την ανάμειξη της Λευκωσίας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Μουσταφά Ακιντζί, έπειτα από την οποία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έστειλε απειλητικό μήνυμα προς τη Λευκωσία, αναφορικά με τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει ότι η Τουρκία πρόκειται να ανοίξει «προξενείο» στην Αμμόχωστο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας, που κάνει λόγο για παράνομη και άκυρη απόφαση.

Τσαβούσογλου: Δεχτείτε τη συνδιαχείριση προτού να είναι αργά

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Ακιντζί, έθεσε ξανά το θέμα της πρότασης των Τουρκοκυπρίων προς τη Λευκωσία, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου.

«Η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι. Η Λευκωσία να τη λάβει υπόψη και να την αποδεχθεί προτού να είναι πολύ αργά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου και επανέλαβε ότι και στην περίπτωση που η Κύπρος απορρίψει την πρόταση για συνδιαχείριση, η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες