Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Κοκαΐνη φορτηγό: 22 κιλά “θανάτου” στην Ελλάδα από την Ιταλία

Κοκαΐνη φορτηγό: Διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης, με πλοκάμια στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από την ανεύρεση ποσότητας πάνω από 22 κιλά, σε φορτηγό από την Ιταλία.

Κοκαΐνη φορτηγό: Με σφραγίδα “Τσάπο”, που παραπέμπει συνειρμικά στον μεγαλύτερο εν ζωή, αλλά στη φυλακή εδώ και καιρό, Μεξικανό έμπορο κοκαΐνης του κόσμου, καρτέλ της Κολομβίας, με συνεργάτες Ιταλούς και Έλληνες, επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας, πάνω από 22 κιλά καθαρής
κοκαΐνης.
Του Πέτρου Καρσιώτη
Την μεγάλη ποσότητα της χρυσοφόρου για τους διακινητές κοκαΐνης, αλλά καταστρεπτικής για τους εγκεφάλους των χρηστών, ξετρύπωσε η Δίωξη Ναρκωτικών από τον… ουρανό! Όπου “ουρανός”, εννοείται αυτός του φορτηγού καθώς σε ειδική κρύπτη, που ήταν δύσκολο να ανακαλυφθεί, οι λαθρέμποροι των παραισθήσεων, διακίνησαν την ποσότητα από την Ιταλία στην Ελλάδα, ακτοπλοϊκώς. Το φορτηγό που οδηγούσε 37χρονος Έλληνας, έφθασε στην Πάτρα και από εκεί στη Μάνδρα της Αττικής.
Σε πρώτη έρευνα στο φορτηγό στις 5 Δεκεμβρίου,  οι αστυνομικοί της Δίωξης  κατάσχεσαν 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών. Σε έρευνα που είχε γίνει στην οικία του είχαν βρεθεί επιπλέον, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούσαν το προφίλ μιας υπόθεσης που είχε προεκτάσεις.

Έρευνα σε ειδικό χώρο

Το φορτηγό, μεταφέρθηκε τότε σε ειδικό χώρο  όπου, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο – πόντο, ανέφεραν οι αξιωματικοί και τότε εντοπίστηκε ειδική κρύπτη στον ουρανό της καμπίνας που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της. Στην κρύπτη βρέθηκαν 21 περίπου κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν, την ίδια ώρα που ο οδηγός του φορτηγού γνώριμος των αρχών και από παλαιότερη εμπλοκή σε παρόμοια υπόθεση, έχει προφυλακιστεί. Σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία και μέσω της Ιντερπόλ, συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος σε Ιταλία και άλλες χώρες και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες