Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020


Εξιχνιάστηκε η ληστεία του αιώνα στην Ηλεία - Τα κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ

Εξιχνιάστηκε ληστεία με αφαίρεση κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ περίπου στην Ηλεία - Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο δραστών και σε βάρος τους σχηματίστηκε η ανάλογη δικογραφία - 53 κλεμμένα χρυσά δαχτυλίδια εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε ενεχυροδανειστήριο της Ηλείας

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ληστεία που
διαπράχθηκε, πριν από ένα έτος περίπου, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, σε βάρος πλανόδιου χρυσοχόου.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ενός 43χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης ημεδαπής, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα , στις 30/12/2018 τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο 43χρονος ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου αφού τη διέρρηξαν εισήλθαν στο εσωτερικό της.
Στην συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.
Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο (1.000.000) ευρώ.
Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει, σε χρόνο προγενέστερο της ληστείας, στην Ε.Ο. Τριπόλεως-Πύργου, μια μοτοσικλέτα που είχε καταστραφεί με εμπρησμό και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, για την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης της σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 42χρονη δράστιδα, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία.
Επιπλέον, η 42χρονη λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον 43χρονο αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.
Διαβάστε ακόμα: Μουριά Αρχ. Ολυμπίας: Ήξεραν που πήγαιναν οι ληστές (photos & video)
oxima listeias intro
Listeia mouria intro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες