Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οι εγκλωβισμένοι του Λονδίνου, η Ryanair...


...ο Μητσοτάκης και ο Σπίρτζης...
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair τα βάζει με... ολόκληρα κράτη, εκβιάζοντάς τα και θέτοντας τα κέρδη της πάνω από την ασφάλεια των επιβατών της. Αυτό συμβαίνει...
αυτές τις μέρες και στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, καθώς παρά την απαγόρευση απευθείας πτήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας, η εταιρεία αρνήθηκε προχθές να ακυρώσει την προγραμματισμένη πτήση της προς την Αθήνα. Έτσι, 200 Έλληνες νόμιζαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά και βρέθηκαν να... κοιμούνται δύο μερόνυχτα στο αεροδρόμιο, ζητώντας από το κράτος να δώσει λύση και έχοντας καταστεί εγκλωβισμένοι από την ίδια την εταιρεία.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, διαβεβαιώνει ότι εδώ και δύο ημέρες κάνει «αγώνα δρόμου» για την επιστροφή των επιβατών, ενώ καλεί τους μισούς εξ αυτών (που διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Αγγλία) να γυρίσουν σπίτια τους και να μην επιμείνουν να πετάξουν προς την Ελλάδα.

Πάντως, ο Neo θυμάται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και Σπίρτζη, τα πράγματα ήταν πιο απλά και η τότε κυβέρνηση δεν χρειαζόταν να κάνει... «αγώνα δρόμου» επί πολλά 24ωρα. Όταν, για παράδειγμα, προ δύο ετών, η ίδια εταιρεία είχε επιλέξει να... παρατήσει τους επιβάτες της στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία επειδή δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε καταφέρει εντός ολίγων ωρών να διασφαλίσει την επιστροφή των Ελλήνων επιβατών στην πατρίδα τους. Ενώ, δηλαδή, η Ryanair είχε δηλώσει ως δεύτερο εναλλακτικό αεροδρόμιο την Τιμισοάρα αντί του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή δεκάδες άλλα που υπάρχουν στη χώρα μας, ο τότε υπουργός είχε διατάξει να διερευνηθεί αυτή η επιλογή της εταιρείας και είχε φροντίσει να γυρίσουν ασφαλείς όλοι στην Αθήνα, ναυλώνοντας αεροσκάφος της Aegean που πραγματοποίησε ειδική πτήση επιστροφής. Μάλιστα, τότε, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε μιλήσει τηλεφωνικά και με αρκετούς επιβάτες, ώστε να διαπιστώσει και προσωπικά τα «φάουλ» της εταιρείας χαμηλού κόστους, που τους «παράτησε» στην Ρουμανία δίνοντάς τους μόνο την εναλλακτική να επιστρέψουν στην Ελλάδα με... πούλμαν.

Αυτό το περιστατικό, λοιπόν, θυμήθηκε χθες ο Χρήστος Σπίρτζης, γράφοντας χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο facebook: «Όταν υπήρχε κυβέρνηση που νοιαζόταν για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες