Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η Γενναιοδωρία της Κίνας και η κλεπτομανία της Τουρκίας και άλλων χωρών

FB_IMG_1586166551411
Από την 1η Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου η Κίνα εξήγαγε 3.86 δισεκατομμύρια μάσκες, 37.52 εκατομμύρια προστατευτικές στολές, 2.41 εκατομμύρια υπέρυθρους  ανιχνευτές θερμοκρασίας και
16.000 αναπνευστικων μονάδων , συνολικού ύψους 1.45 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Οι χώρες της ΕΕ  βρίσκονται σε τραγική  έλλειψη ιατροτεχνολογικών μέσων  και προστατευτικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των χιλιάδων νοσούντων κρουσμάτων.  Αποτέλεσμα είναι ο πολλαπλασιασμός των θανάτων αλλά  και η έκθεση σε κίνδυνο του ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού που καλείται να περιθάλψει τους ασθενείς.
Οι ΗΠΑ επίσης  έχουν  τεράστιες ελλείψεις των απαραίτητων ιατρικών μέσων θεραπείας και προστασίας των εργαζομένων στις ιατρικές μονάδες, λόγος για τον οποίον δε δίστασαν  να  κατάσχουν αποστολές ζωτικών προστατευτικών μάσκων οι οποίες προορίζονταν για τους συμμάχους τους.
Το ίδιο φαινόμενο της παράνομης κατακράτησης και κατάσχεσης υγειονομικού υλικού που προορίζονταν για την Ιταλία , παρατηρήθηκε και από τους φίλους συμμάχους της βαρύτατα πληττόμενης χώρας.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Γκονζάλες Λάγια αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση κρατά στην Άγκυρα μια αποστολή ιατρικών ειδών που αγοράστηκαν από την Κίνα και προορίζονταν για την Ισπανία από το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με τα Ισπανικά Μέσα, αυτή  η αποστολή είναι πολύτιμη επειδή περιέχει 162 αναπνευστήρες για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Οι Τουρκικές Αρχές  κατέσχεσαν  την αποστολή αφού σταμάτησαν το αεροπλάνο  από την Κίνα που μετέφερε  τους αναπνευστήρες που η Ισπανία χρειάζεται επειγόντως .
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες