Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Αγγελής κατά Τουλουπάκη: Τα έγγραφα του FBI "δεν ήταν απόρρητα" και "θεμελιώνουν "κατάχρηση εξουσίας"

Αγγελής κατά Τουλουπάκη: Τα έγγραφα του FBI "δεν ήταν απόρρητα" και "θεμελιώνουν "κατάχρηση εξουσίας"
του Παναγιώτη Στάθη capital
Μύδρους κατά της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, της επικεφαλής της Ελένης Τουλουπάκη και των επικουρών της, εξαπολύει εκ νέου με πολυσέλιδη επιστολή του προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, η παραίτηση με καταγγελίες του οποίου από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, άνοιξε την
ανάποδη έρευνα περί σκευωρίας κατά πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.
Η πολυσέλιδη αναφορά, αποτελεί απάντηση προς τον επικεφαλής της Προανακριτικής, που του έχει υποβάλλει αίτημα με διορία 2/6, να προσκομίσει τα έγγραφα του FBI για την υπόθεση. Ο κ. Αγγελής όμως είχε διαβιβάσει τα εν λόγω έγγραφα στον Άρειο Πάγο με το αίτημα να διαβιβαστούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Όμως απέστειλε δυο ανεπίσημα αντίγραφα εγγράφων και κυρίως 12 επίσημες μεταφράσεις εγγράφων, τις οποίες τους είχε διαβιβάσει πρωτοκολλημένες ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της διαφθοράς.

Αδικήματα

Κατά τον κ. Αγγελή τα νέα αυτά στοιχεία θεμελιώνουν ευθέως το αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς μεταξύ άλλων δείχνουν πως η κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι στενοί της συνεργάτες λειτούργησαν "εκ του πονηρού" και χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν ή απέκρυψαν άτυπες πληροφορίες που έλαβαν από τις αμερικανικές αρχές.
Ο κ.Αγγελής προσκόμισε πληροφοριακά έγγραφα με ημερομηνία: 29.12.2016, 18.1.2017, 25.5.2017, 22.6.2017, 1.8.2017, 2.8.2017, 7.11.2017, 13.12.2017, 23.1.2018, όλα δηλαδή πριν αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το οξύμωρο είναι πως από αυτά τα έγγραφα δεν προκύπτει ουσιαστικά κανένα στοιχείο σε βάρος τους!

Ο μάρτυρας

Από αυτά προκύπτει πως οι αμερικανικές εκθέσεις καταγράφουν τις καταγγελίες δύο μαρτύρων που κωδικοποιούν ως C1 και C2. Επισημαίνουν δε ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες στελέχη της Novartis Ελλάδας.
Ειδικότερα η έκθεση αναφέρει: "Ο C1 προσελήφθη από την Novartis Ελλάς S.A.C.I (NVG) περίπου τον Ιούνιο του έτους 2008 έως τον Οκτώβριο του έτους 2014 ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Συλλογικής Ευθύνης. Με αυτή την ιδιότητα ο C1 ήταν υπεύθυνος για τα μέσα και τις δημόσιες σχέσεις και πρωτοβουλίες πρόσβασης στην αγορά στην Ελλάδα”. Είναι προφανές πως η αναφορά φωτογραφίζει συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο προφανώς γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές και πιθανόν χρησιμοποιήθηκε ως μάρτυρας και στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι η αμερικάνικη έρευνα προσφέρει οικονομικό αντάλλαγμα σε περίπτωση που ευοδωθεί η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες