Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός Διοικητικό Πρωτοδικείο: «Θετικός» δικαστικός λειτουργός

Κορονοϊός Διοικητικό Πρωτοδικείο: Τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας

Κορονοϊός Διοικητικό Πρωτοδικείο:  Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε δικαστικός λειτουργός στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό

«ασφαλείας». Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας». Αθήνα 28-9-2020Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών Νικόλαος Πανταζής Εφέτης Δ.Δ».

Συναγερμός με κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Επιπλέον συναγερμός σήμανε σήμερα με δώδεκα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6», το οποίο έκανε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας από το Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τέστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πλοίο επιστρέφει τελικώς στον Πειραιά και όχι στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τη Μήλο όπου βρισκόταν, ενώ για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, “έκοψε την κορδέλα” της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες