Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

AIRBUS Defence: Προς εμπάργκο στα Α400Μ της Τουρκίας διότι μετέφεραν ισλαμιστές…


Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες μετ’ επιτάσεως την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία μια ευρωπαϊκή εταιρεία η Airbus Defense φέρεται έτοιμη να συμβαδίσει με το ελληνικό αίτημα, καθώς η χρήση των οπλικών συστημάτων της από την Τουρκία στόχο έχει την αναζωπύρωση εντάσεων και συγκρούσεων παντού…


Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Babak Taghvaee, η Airbus Defense πρόκειται σύντομα να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αναφορικά με την υποστήριξη των 9 μεταγωγικών αεροσκαφών Α400Μ τα οποία επιχειρούν στην 221 Filo (Μοίρα) στην Καισάρεια.

Σύμφωνα με τον αναλυτή ο λόγος πίσω από αυτή την διαφαινόμενη εξέλιξη είναι η χρήση των συγκεκριμένων αεροσκαφών για τη μεταφορά μισθοφόρων ισλαμιστών τρομοκρατών από τη Συρία, στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν.

Σκοπός των Τούρκων είναι οι ισλαμιστές να συμμετάσχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις που ο Τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοι τους πραγματοποιούν εναντίον των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ και των στρατιωτικών δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Τουρκική Αεροπορία διαθέτει 9 αεροσκάφη εκ των οποίων μόλις τα 4 είναι επιχειρησιακά (Σειριακοί Αριθμοί 16-0055, 16-0078, 18-0093, 18-0094) ενώ από τα υπόλοιπα 5, τα 3 με Σειριακούς Αριθμούς 13-0009, 14-0013, 14-0028 είναι στα υπόστεγα για συντήρηση και τα άλλα 2 με Σειριακούς Αριθμούς 15-0051, 17-0080 βρίσκονται επίσης στα υπόστεγα αναμένοντας την άφιξη ανταλλακτικών.

Όπως διαφαίνεται, εάν η Airbus Defense επιλέξει να επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία για τα Α400Μ πρώτα από όλα θα ανασταλεί η παράδοση του τελευταίου αεροσκάφους και δεύτερον θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υποστήριξη των 9 διαθέσιμων αεροσκαφών αφού οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν για την μεταφορά τρομοκρατών και οπλισμού.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη μεταφορά μισθοφόρων ισλαμιστών τρομοκρατών από τη Λιβύη και την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα το εσωτερικό ενός αεροσκάφους Α400Μ.

Επίσης, η παρακολούθηση των ιχνών των δρομολογίων των Α400Μ από τη Λιβύη και την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και από την Τουρκία στη Λιβύη, είχε και αυτή αναδειχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν γίνει ευρύτατα γνωστές, σε σημείο που οι πρώτες φωνές για το ζήτημα αυτό να κάνουν την εμφάνισή τους μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Εάν η Airbus Defense προχωρήσει στην εφαρμογή του εμπάργκο, όπως αναφέρουν οι πηγές του Babak Taghvaee, θα είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας την ευκαιρία στην Ελλάδα να το αξιοποιήσει για την υιοθέτηση ενός ευρύτερου εμπάργκο όπλων.

Τα οπλικά συστήματα της Τουρκίας δεν προορίζονται για την άμυνα της χώρας, αλλά στρέφονται εναντίον και συμμαχικών χωρών συνιστώντας απειλή για την ελληνική ασφάλεια, στο πλαίσιο της αναθεωρητικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ερντογάν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες