Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

 

Χωριό Fucking: Αλλάζει όνομα μετά από χρόνια… λόγω bullying

Χωριό Fucking: Το μικρό χωριό διέφευγε σε μεγάλο βαθμό από την προσοχή ολόκληρου του κόσμου μέχρι τη γέννηση του Διαδικτύου. Εκ τότε, άρχισε να συμπεριλαμβάνεται σε λίστες με τα πιο αστεία ή άσεμνα ονόματα τόπων.

Χωριό Fucking: Την απόφαση να αλλάξουν όνομα στο χωριό τους έλαβαν τοπικοί άρχοντες αυστριακής περιοχής. Το χωριό «Fucking» θα ονομάζεται από την 1η Ιανουαρίου 2021«Fugging», όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος Andrea Holzner στο αυστριακό Oe24. Πλέον, το μικρό αυστριακό

χωριό θα απαλλαγεί από το ατυχές όνομα, το οποίο προκάλεσε τουριστικό εμπόριο και συχνές κλοπές της πινακίδας της πόλης. Το μικροσκοπικό χωριό, βόρεια του Σάλτσμπουργκ με τουλάχιστον 100 κατοίκους, έγινε ατραξιόν λόγω του ονόματός του. Η μικρή κοινότητα πιέζει για αλλαγή ονόματος εδώ και χρόνια, ανέφερε η Γερμανική Υπηρεσία Τύπου.

Το μικρό χωριό διέφευγε σε μεγάλο βαθμό από την προσοχή ολόκληρου του κόσμου μέχρι τη γέννηση του Διαδικτύου. Εκ τότε, άρχισε να συμπεριλαμβάνεται σε λίστες με τα πιο αστεία ή άσεμνα ονόματα τόπων.

Πέρυσι, ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποίησαν το ασυνήθιστο όνομα για να στείλουν μηνύματα. Για παράδειγμα, έγραφαν στην πινακίδα «Το κλίμα μας είναι – Fucking (το όνομα του χωριού) – σημαντικό!». Το νέο όνομα Fugging αντικατοπτρίζει καλύτερα την προφορά της πόλης από τους ντόπιους, ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό τι θα απογίνουν τα ονόματα κοντινών χωριών του Oberfucking και Unterfucking.

Με πληροφορίες Politico & DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες