Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Χρεοκοπία και Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Μαξίμου!


Οδηγώντας μια  κόκκινη Alfa Romeo spider, ο νεαρός τότε συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος, έφτασε στο μικρό κανάλι SevenX του Κουλουκουντή , για να δώσει συνέντευξη σε μια εκπομπή που παρουσίαζε η Αννίτα Ναθαναήλ.
Ηταν μια από τις πρώτες του τηλεοπτικές  εμφανίσεις. Θ ακολουθούσαν κι άλλες,  ουκ ολίγες, ώσπου ο καθηγητής  να βρεθεί από τις αίθουσες διδασκαλίας  και την εξέδρα του Καραισκάκη, στα έδρανα του Κοινοβουλίου –εκλέχθηκε βουλευτής της Β Αθήνας το 2000.
Ο Ανδρέας  με τις ενδιαφέρουσες σπουδές  όπως,  Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες, Βέλγιο Διδακτορική Διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα :"Τρομοκρατία και πολιτικό έγκλημα. Μελέτη των φαινομένων από την πλευρά του Δικαίου", δεν θ αργήσει ν αποκτήσει μια ζηλευτή από πολλούς συναδέλφους του αναγνωρισιμότητα.
 Όταν ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, θα έμπαινε για τα καλά στο κάδρο με τους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής.
Στις κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές του 2007, τάχθηκε στο πλευρό του Βενιζέλου. Στη συνέχεια και επιδεικνύοντας τηλεοπτική μεταμέλεια,  φρόντισε να πλησιάσει τον σημερινό πρωθυπουργό.
Δεν είχαμε μπει ακόμη στον αστερισμό του Μνημονίου όταν πολλοί πίστευαν ότι ο συνταγματολόγος θα φάει το κεφάλι του στο Εργασίας. Ισως ένας απ αυτούς να ήταν κι ο Παπανδρέου.
Διαψεύσθηκαν. Ο Λοβέρδος απέδρασε αρτιμελής από το υπ. Εργασίας –εκλύοντας κάποια δάκρυα παραπάνω στα τηλεοπτικά παράθυρα για τους δύστυχους εργαζόμενους- και με τις καλές "συστάσεις" τον Τροικανών (σε ώτα ισχυρά και ευαίσθητα) για τις «προοπτικές» του.
Το υπ. Υγείας ήταν το δεύτερο σκληρό τεστ για τον ανθεκτικό πολιτικό.
Μόνο που ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει εδώ αλόγιστα το πολιτικά παράσημα  της συλλογής του.
Οι 3 προυποθέσεις που έθεσε για την παραμονή του στο υπ. Υγείας, θυμίζουν εκείνο το «Ραντεβού τον Σεπτέμβρη».
Μόνο που αυτό το ραντεβού-της μεγάλης επιστροφής- έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται. Όταν όλα (και όλοι) θάχουν αποτύχει και η χώρα θα βρίσκεται επίσημα υπό καθεστώς χρεοκοπίας θα χειασθεί μια Kυβέρνηση Εθνικής Ενότητας:  Mε τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Μέγαρο Μαξίμου…
kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες