Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Eπιστρεφει ο Αλεκος Παπαδοπουλος;

Όλο και πληθαινουν οι φωνές που θέλουν την επιστροφή του Αλέκου Παπαδόπουλου στη κεντρική πολιτική σκηνή. Μετά την αναφορά του ονόματός του από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν επανέλαβε την πρότασή του που αφορά στη συμμετοχή του σ’ ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας, πολλοί τον θυμήθηκαν.

Η αποστασιοποίηση του πρώην υπουργού από τα πολιτικά δρώμενα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έπεσαν οι τίτλοι του «τέλους» για τον αξιόλογο και καθ’ όλα ευπρεπή πολιτικό. Όσοι συνομιλούν μαζί του, και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι δεν αργεί η επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Είναι θέμα χρόνου», υποστηρίζουν και επισημαίνουν ότι οι σκέψεις και οι προτάσεις που είχε διατυπώσει στο τελευταίο βιβλίο του, υιοθετούνται από αρκετά στελέχη τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι μυστικό ότι το όνομά του ακούστηκε για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά ο έμπειρος πολιτικός ούτε καν το συζήτησε. Όπως δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί το όνειρο της Ντόρας , αφού ενδεχόμενη συμμετοχή του στο υπό ίδρυση κόμμα θα το «νομιμοποιήσει» στον κεντρώο χώρο ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλα «αδρανοποιημένα» στελέχη από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βιάζεται να αποφασίσει, περιμένοντας να διαμορφωθεί ένα περισσότερο ξεκάθαρο πολιτικό περιβάλλον, ώστε να είναι σε θέση να προσμετρήσει όλα τα επιμέρους δεδομένου που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες