Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Απο το «μαζί φάγαμε τα λεφτά» στον εθνικό χορό του Ζαλόγγου και τις Mercedes

Click here to find out more!
jpg

Άστραψε και βρόντηξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά όσων τον κατηγόρησαν για την περίφημη φράση του «μαζί φάγαμε τα λεφτά».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, τους χαρακτήρισε λαϊκιστές και έφερε διάφορα παραδείγματα για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Μίλησε για εργοδηγούς του ΟΣΕ που υπολογίζουν τις υπερωρίες τους από τη στιγμή που βγαίνουν από το σπίτι τους και για μηχανοδηγούς, που παίρνουν εκτός έδρας ακόμα και όταν γυρίζουν την ίδια μέρα στο σπίτι τους.

Έφερε το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται, λέγοντας ότι εκεί βρίσκεται το 80% των αυθαιρέτων της χώρας. «Δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου κανενός κόμματος, που να μην περιλαμβάνει δύο ή τρεις αστυνομικούς και ένα ή δύο εφοριακούς, οι οποίοι περιέργως έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται στον τόπο, που ασκούν τα καθήκοντά τους», είπε συγκεκριμένα.

Το ελληνικό κράτος είναι πελατειακό και δεν επηρεάζεται από ιδεολογίες, είπε ο κύριος Πάγκαλος, και αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία -όπως σημείωσε- παρέδωσε 50% περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και διπλάσιο ποσό δαπάνης για μισθούς.

Τέλος ο κ. Πάγκαλος αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, λέγοντας με νόημα: «Είμαι έτοιμος να χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του Ζαλόγγου, αλλά κάπου πρέπει να βρούμε πριν, να παρκάρουμε τις Mercedes μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες