Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Οι 27 με 2.500 το κεφάλι





Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Τα ιστιοφόρα που χρησιμοποιούσε ο Βούλγαρος εγκέφαλος

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνελήφθη ένας αλλοδαπός με αρχηγική θέση και άλλα δύο μέλη του κυκλώματος
Συνελήφθησαν επίσης, είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, αφρασιατικής καταγωγής, που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα
Σε βάρος ενός εκ των διακινητών εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε με πλωτά και χερσαία μέσα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στ o πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης
αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή τρεις διακινητές, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 30 ετών και ένας 30χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι οργάνωσαν και επιχείρησαν να μεταφέρουν 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα,  ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανοικτά της παραλίας Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ιστιοφόρο σκάφος, ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ο ένας εκ των οποίων κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ παράλληλα σε άλλη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθη και το άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 30χρονος Ιρακινός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με φορτηγό όχημα από την Ομόνοια Αττικής σε όρμο κοντά στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος προκειμένου μεταβούν στην Ιταλία, όμως λόγω μηχανικής βλάβης, αποβιβάστηκαν από τους διακινητές στο ίδιο σημείο.
Σημειώνεται ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες, καθώς και τουλάχιστον δύο ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο έτος συνέστησαν δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει ο 36χρονος Βούλγαρος.
Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για τη συγκεκριμένη μεταφορά, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ο καθένας.
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 36χρονου υπηκόου Βουλγαρίας εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στη διακίνηση εγκύων γυναικών με σκοπό την αγοραπωλησία βρεφών.
Το σκάφος, το όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα, πλαστά και λοιπά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.crimeon air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες