Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους σκληρότερους Ναζί...



Ένας από τους πλέον καταζητούμενους Ναζί συνελήφθη στην Ουγγαρία από την αστυνομία την Τετάρτη.Ο Laszlo Csatary, αρχηγός της αστυνομίας της ουγγρικής πόλης Κassa, κατηγορείται για εκγλήματα πολέμου, καθώς οδήγησε περισσότερους από 15.000 Εβραίους στο Άουσβιτς από το 1941 ως το 1944. Ζούσε εδώ και 17 χρόνια στην Βουδαπέστη. 
Ο συγκεκριμένος ήταν στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων. Σύμφωνα με τις αρχές, ο 97χρονος είναι σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση για την ηλικία του. 
Ο εισαγγελέας δήλωσε πως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Ένα από...
 τα επιχειρήματα του είναι ότι υπάκουε τότε σε εντολές. Λέγεται μάλιστα πως ήταν ιδιαίτερα νέος για την θέση που κατείχε. Του επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός και του κατασχέθηκε το διαβατήριο.
 Είχε δικαστεί ερήμην και είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή από δικαστήριο της Τσεχοσλοβακίας το 1948. Εκείνος τότε όμως δραπέτευσε τον Καναδά.
 Εκεί εργάστηκε μέχρι το 1995 όταν τον ανακάλυψαν οι αρχές. Και πάλι τότε έφυγε και επέστρεψε στην πατρίδα του, στην Ουγγαρία. Ένας επιζών είχε δηλώσει για αυτόν ότι ήταν πολύ βίαιος και χτυπούσε όποιον έβρισκε χρησιμοποιώντας ένα μαστίγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες