Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ



Aνοικτή Επιστολή

Προς:

α) Τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα

β) Τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο

Αγαπητοί Κύριοι Πρόεδροι,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών για το ζήτημα δημιουργίας εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή, που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο και στις «αγκαλιές» της τρόικας.

Όπως πληροφορούμαι, σχετική πρόταση κατέθεσε ήδη σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη πρόθεση έχει εκφράσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παράλληλα, διαβάζω και μαθαίνω πως και Βουλευτές από άλλους κομματικούς χώρους εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να συσταθεί αυτή η εξεταστική επιτροπή, η οποία θυμίζω εξάλλου ότι αποτελεί συνολική πεποίθηση και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εκφράστηκε στην προεκλογική περίοδο από τον Πρόεδρό της με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο.
Κατόπιν τούτων, σπεύδω να δηλώσω ευθέως, όχι απλά και τη δική μου συμφωνία στην ανάγκη σύστασης της εξεταστικής που θα επιχειρήσει να φωτίσει τις θολές πτυχές μιας ιστορίας που οδήγησε την χώρα και τον λαό σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, αλλά και την έμπρακτη στήριξή μου, εντός και εκτός Βουλής, στο αίτημα των δύο κομμάτων.


Αισθάνομαι την ανάγκη, ωστόσο, να διατυπώσω την άποψη πως τέτοιες, πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που πιστεύω πως εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να αποκτούν διακομματική και υπερκομματική ταυτότητα. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να αποτελεί «αγώνα ταχύτητας» μεταξύ του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά συνολική απαίτηση των εκλεγμένων βουλευτών και κομμάτων του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό απευθύνω έκκληση, έστω και τώρα, τόσο στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ώστε να υπάρξει κοινή κατάθεση πρότασης, ει δυνατόν και με την σύμπραξη και άλλων κομμάτων της Βουλής. Με άλλα λόγια, καλώ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να αντιμετωπίσουν με «εθνικό» τρόπο, ένα εθνικό ζήτημα!

Κατά δεύτερον, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι από τις αρχές Αυγούστου έχω καταθέσει ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (μεταφέροντας σε αυτή και την οργή αλλά και την πεποίθησή του κόσμου ότι επιχειρείται «κουκούλωμα»), «εάν η κυβέρνηση έχει μεταβάλει την άποψή της αναφορικά με την διερεύνηση ποινικών ευθυνών μέσω της σύστασης εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής, για το πως φτάσαμε στην οικονομική υποδούλωση και για το ποιοι επωφελήθηκαν».

Ελπίζω ότι ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην ερώτηση ευθέως, χωρίς περιστροφές, εντός του χρόνου που υπαγορεύει ο Κανονισμός της Βουλής. επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει μετακινηθεί από την θέση που ως επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. εξέφραζε προεκλογικά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ίδιος υπαναχωρεί της θέσης που εξέφραζε, αλλά και ότι πλέον δεν εκφράζει την λαϊκή πλειοψηφία που τον στήριξε, στηρίζοντας τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Τρίτον, επειδή μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, (σύμφωνα με τις οποίες, ήταν γνωστό στο ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει) και τις εξίσου σοβαρές αιχμές που άφησε κατά του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχει παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης, θα επεσήμανα πως ακόμη περισσότερο επιβάλλεται η σύσταση της εξεταστικής.

Αγαπητοί Κύριοι Πρόεδροι,

Ως Βουλευτής, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία και δεσμευμένος απέναντι στους πολίτες να πράττω μετεκλογικά τα όσα προεκλογικά υπερασπιζόμουν, εκφράζω την πλήρη στήριξή μου στο αίτημα της εξεταστικής, από όπου και αν προέρχεται, πιστεύοντας πως η σημερινή Βουλή, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και με απόλυτη νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, οφείλει να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να διακριβώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες, η Ελλάδα εξοβελίστηκε από τις αγορές, μετατρέποντας ένα πρόβλημα χρέους -παρόμοιο με αυτό που οι περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου αντιμετωπίζουν- σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην τρόικα και το μνημόνιο.

Η παρέμβασή μου αυτή, απλά επιθυμεί να επισημάνει ότι σε καιρούς τόσο δύσκολους για τον λαό και τόσο κρίσιμους για την πολιτική και τη Δημοκρατία, όλοι οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όσα μας ενώνουν (υπηρετώντας την αλήθεια, την δικαιοσύνη και τα συμφέροντα του λαού) έναντι των ιδεολογικών ή άλλων διαφορών που με θεμιτό και δημοκρατικό τρόπο μας χωρίζουν. Αν, κοινή μας συνισταμένη είναι το εθνικό συμφέρον, τότε όλοι μαζί μπορούμε να καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα, έστω και αν ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες