Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ιταλία: Κρατούμενες έγιναν μοντέλα για μία ημέρα

E3A963A2CBB64E0E6AA0386A8E4D1D6EΧρειάστηκαν λίγες εβδομάδες μαθημάτων από επαγγελματίες, εντυπωσιακά ρούχα, επαγγελματικό μακιγιάζ, πολύ κέφι και διάθεση να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και οι κρατούμενες σε φυλακή της Νάπολη έγιναν πραγματικά top model για μία ημέρα.

Δεκαέξι έγκλειστες του σωφρονιστικού ιδρύματος του Ποτζουόλι, φόρεσαν τουαλέτες υψηλής ραπτικής, παραδόθηκαν στα χέρια ειδικών για το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους και περπάτησαν πάνω στην αυτοσχέδια πασαρέλα που είχε στηθεί στο εσωτερικό της φυλακής.
Με πρωτοβουλία της επιτροπής Ίσων Δικαιωμάτων του δήμου, σε συνεργασία με την Ακαδημία της Μόδας P&P και με τα ρούχα της εταιρίας «Impero Couture», οι κρατούμενες κατάφεραν όχι μόνο να ξεφύγουν για λίγο από την πραγματικότητα, αλλά να αποδείξουν ότι παραμένουν εντυπωσιακές ακόμα και πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες της φυλακής.
Τα μοντέλα καταχειροκροτήθηκαν από τη διευθύντρια του ιδρύματος, τους δημοτικούς συμβούλους και τις συγκρατούμενές τους.
Εκπρόσωπος του δήμου τόνισε πως η πασαρέλα πραγματοποιήθηκε όχι μόνο για διασκέδαση, αλλά και για πιθανές εναλλακτικές επανένταξης των γυναικών μετά την αποφυλάκισή τους.
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες