spirospero.gr
Τα στοιχεία – φωτιά διαβιβάστηκαν ήδη στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ανάμεσα σ' αυτούς που θα οδηγηθούν στο σκαμνί για τη μεγάλη απάτη είναι οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, επί προεδρίας των οποίων συντελέστηκε η μεγάλη ληστεία στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στους ανακριτές ούτε καν τα ποσά που προέρχονται από επιχορηγήσεις του δημοσίου και τραπεζικά δάνεια. Βεβαίως, κανένας έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στα μαύρα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη, αφού το χρήμα που έφτανε σε μαύρες σακούλες από τη SIEMENS και άλλους χορηγούς, δεν καταγράφονταν στα επίσημα βιβλία του κόμματος, αλλά στα «μαύρα» κατάστιχα του Τσουκάτου, του Γιωργάκη και του Σημίτη, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθούν και να ευρεθούν.
Εκτός απ' τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ευθύνη για τη ληστεία του αιώνα, η δικαστική έρευνα θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί και σε άλλα στελέχη της πράσινης «εγκληματικής συμμορίας», που καταχράστηκαν τα 114,5 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του κόμματος. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι άρπαξαν τα τεράστια αυτά ποσά και μάλιστα με την κάλυψη όλων των προέδρων του κόμματος. Γιατί κανένα στέλεχος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ληστεία αυτού του μεγέθους, αν δεν έχει την απόλυτη κάλυψη του εκάστοτε προέδρου του κόμματος, που έχει τον κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών.
Το πιθανότερο είναι τα ποσά που έχουν κλαπεί, να έχουν καταλήξει σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, για λογαριασμό πρώην κορυφαίων στελεχών. Αδίστακτη στην κυριολεξία η πράσινη «εγκληματική συμμορία», δεν αρκέστηκε στις μίζες που έπαιρνε από το σύνολο των γερμανικών εταιρειών, όπως η SIEMENS, η HDV, η ThyssenKrupp, η KraussMaffei και άλλους ξένους και τοπικούς κολοσσούς, αλλά προχώρησε και στην υπεξαίρεση του κομματικού ταμείου. Τέτοια κόλπα δεν γίνονται ούτε στις συμμορίες της ναπολιτάνικης μαφίας και δείχνουν την ποιότητα των ανθρώπων που διαχειρίστηκαν για δεκαετίες την εξουσία και οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.
Πάντως, ο έλεγχος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει με το πόρισμα-φωτιά και τις ανακρίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για το επίσημο ταμείο. Θα πρέπει να επεκταθεί χρονικά και να καλύψει το χρονικό διάστημα απ' το '81 μέχρι σήμερα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, για το ποιοι άρπαξαν τεράστια ποσά από μίζες, δωρεές, αλλά και χορηγίες από το εξωτερικό και το εσωτερικό.
Μόνο οι βαλίτσες που μετέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με ειδικό αεροπλάνο απ' τη Λιβύη, περιείχαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δεν εμφανίζονται στις εγγραφές του επίσημου ταμείου του κόμματος. Μετά απ' όλες αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις, η Βουλή οφείλει να συστήσει άμεσα προανακριτική επιτροπή και να καλέσει για ανάκριση όλους τους εμπλεκόμενους. Τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, τους Γενικούς Γραμματείς και βεβαίως τους εμφανείς και αφανείς ταμίες. Ο λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια και να οδηγηθούν οι κλέφτες στο σκαμνί και να πληρώσουν για τη μεγάλη ληστεία.
Η ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου
Θέμα παράνομου χρέους θέτει ο Νίκος Νικολόπουλος, συνδέοντάς το ευθέως με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», μάλιστα, δε διστάζει να κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», υπενθυμίζοντας τις υποθέσεις σκανδάλων, που έχουν ταυτιστεί με την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ και την πολυετή παρουσία του στην κυβέρνηση, αλλά και τον έλεγχο για τα οικονομικά του, που καρκινοβατεί.
Καταπέλτης ο βουλευτής Αχαϊας, υπενθυμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει εμπλακεί σε εκατοντάδες σκάνδαλα επί 35 έτη και στη βάση αυτή απευθύνει ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας, ουσιαστικά, μετά μάλιστα και τις παραπομπές για την υπόθεση της SIEMENS, να συνδεθεί το αίτημα για λογιστικό έλεγχο του χρέους και το ενδεχόμενο ένα μεγάλο μέρος του είναι παράνομο, με τον έλεγχο, στο πλαίσιο μάλιστα, ενός ενιαίου φακέλου, των σκανδάλων, που συνδέονται με την «εγκληματική οργάνωση» του ΠΑΣΟΚ.
Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα περισσότερο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, πιστεύει ότι μπορεί ακόμη και να εξεταστεί αν αυτή η έκνομη δράση εντάσσεται στην έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, όπως την προσδιορίζει η Σύμβαση του Παλέρμο, του 2000.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Νικολόπουλος αναδεικνύει το ζήτημα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο, μάλιστα, ο βουλευτής ζήτησε πληροφορίες και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, για να απαντήσει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ότι η υπόθεση βρίσκεται, ακόμη, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητάει, επίσης, να υλοποιηθεί, επιτέλους, η πρόταση για αναδρομική εξέταση των φορολογικών, αλλά και των δηλώσεων «πόθεν έσχες», καθώς και των τραπεζικών λογαριασμών, όλων όσων κατέλαβαν κυβερνητικά αξιώματα, από το 1996 και μετά.
Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης
Στο σταδιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε το 2013, έπειτα από καταγγελία που αφορούσε στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το συγκεκριμένο έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί που βρίσκεται το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής ζητούσε ακόμη από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει «αν προτίθεται να στείλει στην εισαγγελία έναν ενιαίο φάκελο με όλες τις υποθέσεις σκανδάλων και υπό το ερώτημα αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης των πρωταγωνιστών, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι όποιοι εμπλεκόμενοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους δια της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ».
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεούται – κατά Συνταγματική επιταγή – να απέχει της εξέτασης υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των εισαγγελικών/δικαστικών αρχών και για τις οποίες αρμόδιες να αποφανθούν καθ΄ολοκληρία είναι οι ως άνω αρχές που έχουν επιληφθεί», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, θυμίζοντας το άρθρο 26 του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει, εξάλλου, ότι σύμφωνα με το άρθρο 87 του Συντάγματος τα δικαστήρια συγκροτούνται από δικαστές που απολαμβάνουν λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και υπόκεινται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους.
Στο ερώτημα αν θα ελεγχθούν επισταμένα (τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες) όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων από το 1996 και μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον κ. Νικολόπουλο ότι αρμόδια είναι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και γι΄ αυτό η ερώτηση θα κοινοποιηθεί εκεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου