Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κούρδοι κομάντος απελευθέρωσαν σκλάβες Γιαζίντι που κρατούσε το ISIS


Κούρδοι κομάντος απελευθέρωσαν σκλάβες Γιαζίντι που κρατούσε το ISIS
Ειδικές δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ σε συνεργασία με τις Μονάδες Προστασίας του Σινγκάλ (YBS) -κουρδικό σώμα στελεχωμένο από Γιαζίντι που υπάγεται στο YPG της Συρίας- πραγματοποίησαν την Παρασκευή καταδρομική επιχείριση σε ένα κέντρο κράτησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κοντά στα σύνορα Συρίας – Ιράκ, και απελευθέρωσαν 31 άμαχους Κούρδους
Γιαζίντι που είχαν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος και κρατούνταν περισσότερο από έναν χρόνο.
«Μια ειδική μονάδα των Πεσμεργκά και των YBS επιτέθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην κωμόπολη Αλ Χαουλ, στα σύνορα Συρίας – Ιράκ, την Παρασκευή και απελευθέρωσαν 31 απαχθέντες Γιαζίντι», δήλωσε ο Αχμέντ Σινγκάλι, επίσημος εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν (PUK) στην περιοχή του Σινγκάλ (ή Σιντζάρ).
«Η επιχείριση πραγματοποιήθηκε αφού είχαν συλλεχθεί όλες οι πληροφορίες που επιβεβαίωναν ότι το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε έναν αριθμό Γιαζίντι πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο», είπε ο Σινγκάλι.
Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο κράτησης ύστερα από μάχη με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στη μάχη, πριν οι εναπομείναντες τζιχαντιστές εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ από τις κουρδικές δυνάμεις τραυματίστηκαν δύο Πεσμεργκά και ένα μέλος των YBS.
Οι Γιαζίντι που απελευθερώθηκαν ήταν 22 γυναίκες και 9 παιδιά. «Αυτή η επιτυχής επιχείριση ανύψωσε και άλλο το ηθικό των δυνάμεών μας στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος.
Τον Αύγουστο του 2014 τζιχαντιστές από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στη γη των Κούρδων Γιαζίντι, στο βορειοδυτικό Ιράκ, σκοτώνοντας, καίγοντας και σκλαβώνοντας.
Οι Γιαζίντι, Κούρδοι που έχουν την αρχαία ζωροαστρική θρησκεία των Κούρδων και αριθμούν περίπου 400.000 άνθρωποι, αναγκάστηκαν να καταφύγουν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.
5.000 περίπου Γιαζίντι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές ενώ 7.000, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκλαβώθηκαν. Οι γυναίκες των Γιαζίντι οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα και πουλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες.
Αν και πολλές Γιαζίντι σκλάβες κατάφεραν να αποδράσουν ή να απελευθερωθούν με την καταβολή λύτρων, ακόμα 3.500 γυναίκες βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Πολλές από αυτές είναι αιχμάλωτες μαζί με τα παιδιά τους. Οι τζιχαντιστές βίασαν και τα μικρά κορίτσια από την ηλικία των 7 ετών και άνω.
Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 οι ενωμένες Κουρδικές δυνάμεις, δηλαδή οι Πεσμεργκά του Ιράκ, οι YPG της Συρίας, οι PKK της Τουρκίας και οι πολιτοφυλακές των Γιαζίντι, υποστηριζόμενες από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, απελευθέρωσαν την πόλη Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση δείχνουν τις απελευθερωμένες σκλάβες και τα παιδιά τους και αναρτήθηκαν από τους Κούρδους στο διαδίκτυο.
yazidi2
yazidi3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες