Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Πάτρα: 43,5 έτη κάθειρξης στους ληστές με τα καλάσνικοφ - Γιος αστυνομικού ο ένας



dikastikh apofash 2-7-2016Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας επέβαλε κάθειρξη 43 ετών και 6 μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη) σε τρεις κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν ως μέλη σπείρας η οποία διέπραττε ληστείες με καλάσνικοφ στην Ηλεία.
Σε μία από τις ληστείες είχαν πυροβολήσει κατά του αστυνομικού τμήματος Βάρδας, με αποτέλεσμα να...
κινδυνεύσει η ζωή τριών αστυνομικών, που έτυχε να έχουν υπηρεσία τη μοιραία ημέρα.
Καταδικασθέντες είναι δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων είναι γιος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ, που σήμερα είναι συνταξιούχος και ο Αλβανός συνεργός τους. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό προφανώς συνεκτιμώντας την ιδιαίτερη σκληρότητα που είχαν επιδείξει οι δράστες κατά την εισβολή τους στα διάφορα χρυσοχοϊα καθώς και κατά τη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ Βάρδας. 
Όπως αναφέρει το patrisnews, σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις καταδικασθέντες στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 είχαν εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο Ηλείας και πήραν κοσμήματα αξίας 116.000 ευρώ. Προτού εισβάλουν στο κατάστημα πυροβόλησαν στον αέρα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι πεζοί.
*Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν και το "χτύπημα" στα ΕΛ.ΤΑ Βάρδας στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Οι δράστες πυροβόλησαν απέξω από το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα συνεργοι τους εισέβαλαν μέσα στα ΕΛ.ΤΑ της πόλης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων και κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 150.000 ευρώ! Στη συνέχεια έσπευσαν να κάψουν το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για να μεταβούν στο σημείο.
Σε όλες τις ληστείες οι δράστες χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να κάνουν χρύση πυρός προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή απομάκρυνσή τους από τα καταστήματα ή τις υπηρεσίες που είχαν βάλει στόχο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά από έρευνες των αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν από γεννετικό υλικό αλλά και από άρση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων να φθάσουν στα στοιχεία των δύο Ελλήνων και του Αλβανού. 
  directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες