Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ανησυχητική ηρεμία στο Χαλέπι μετά τους έντονους αεροπορικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα….



Οι τελευταίες πληροφορίες από το Χαλέπι αναφέρουν ότι επικρατεί επισφαλής ησυχία στην πόλη και στις εμπόλεμες ζώνες της μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που ήταν πολύ έντονοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Νότο Χαλεπίου.Οι τρομοκρατικές ομάδες που χθες προανήγγειλαν την μάχη την αποκαλούμενη « απελευθέρωση του Χαλεπίου » δεν δραστηριοποιήθηκαν στο πεδίο της μάχης μετά την αποτυχία τους κατά τη νύχτα να προχωρήσουν σε νέους άξονες στο Χαλέπι.

Ο Στρατός της Κατάκτησης η  (Jaich al–Fateh), σ΄ανακοινωθέν της ανέφερε χθες ότι «δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε ώσπου να υψώσουμε τη σημαία της al–Fateh στο κάστρο του Χαλεπίου », κι ανακοίνωσαν ότι θέλουν να απελευθερώσουν το σύνολο της πόλης.
Στο μεταξύ αναφέρεται ότι κανονικά ανεφοδιάστηκαν και σήμερα οι δυτικές συνοικές που ελέγχει ο στρατός  σε τρόφιμα και καύσιμα.
Oι φράξιες των ανταρτών βρέθηκαν κάτω από τα πυρά έντονων βομβαρδισμών στο Χαλέπι αναφέρει το BBC.Προσθέτει ότι νωρίτερα οι τρομοκράτες ισχυρίστηκαν ότι έσπασαν την πολιορκία κάτι που διαψέύδει η Δαμασκός.
Ανταποκριτής του  AFP μεταφέρει ότι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν θέσεις των τρομοκρατών . Ενώ ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι την Κυριακή ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χτυπήματα στην περιοχή Ramouseh στο Χαλέπι.Η συριακή κυβέρνηση αρνείται ότι οι αντάρτες πέτυχαν κάποια σημαντική ανατροπή και ισχυρίζεται ότι η πολιορκία είναι εν ισχύ.Ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις αναδιατάχθηκαν για να μην έχουν οι τρομοκράτες περαιτέρω οφέλη σύμφωνα με το BBC.
Σποραδικοι βομβαρδισμοί από αερος στα δυτικά σε θεσεις τρομοκρατών τώρα.
Στο μετωπο της Λαττάκειας ο στρατός με εμπροσθοφυλακή την μονάδα ελίτ τα Γεράκια της Ερήμου απελευθέρωσε το σύνολο της πόλης Kinsabba κοντά στα τουρκικά σύνορα ενώ ανακατέλαβε το σύνολο των γύρω υψωμάτων και το κάστρο αλλά και το χωριό Shir al-Qaboo’ and the strategic village of Kinsiba . Η εξελιξη αυτή προέκυψε μετά από συνεχόμενες μάχες που κράτησαν 12 ώρες σε 6 άξονες. 
dimepenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες