Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οι ελληνικές ελπίδες ...

...για μετάλλιο στο Ρίο...
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ξεκίνησαν και μαζί άρχισαν και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών για διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Η αποστολή της χώρας μας δεν είναι...
η πολυπληθέστερη, ελέω και της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα με κάποια από τα μέλη της να φορούν μετάλλια στο στήθος... 

Ποιοί «φλερτάρουν» με το βάθρο

Τα προγνωστικά που τον ήθελαν να διεκδικεί ένα μετάλλιο στον τελικό των κρίκων που θα γίνει ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική, εκτέλεσε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στον προκριματικό των κρίκων το Σάββατο και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό με μια εξαιρετική επίδοση, φιλοδοξεί να προσθέσει στη συλλογή του ένα ολυμπιακό μετάλλιο, με μεγάλο στόχο το χρυσό.  


Ο Πετρούνιας, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο Μονπελιέ και το Μπακού το 2015, για να κλείσει την περασμένη χρονιά με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γλασκώβη. Τον Μάιο κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του επί ευρωπαϊκού εδάφους κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες της Βέρνης. Εάν όλα πάνε καλά στον τελικό και εκτελέσει όπως πραγματικά μπορεί το πρόγραμμα του ο μόνος τρόπος για να χάσει το χρυσό μετάλλιο είναι να αδικηθεί όπως έγινε στο test event πριν από λίγους μήνες. 

Στην κωπηλασία Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού σκιφ, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς. 



Μετά τη 2η θέση που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 δείχνουν ότι έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. 



Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε 8-7 την Ιαπωνία στην πρεμιέρα του ομίλου της στη διοργάνωση και το σίγουρο είναι ότι ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδο στα μετάλλια. 



Η Ελλάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν πέρσι, όσο και στην τελική φάση του World League, όμως στο Ρίο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Καλύτερη θέση της ομάδας σε Ολυμπιακούς είναι η τέταρτη στην Αθήνα.

Στην κολύμβηση και στην ανοικτή θάλασσα, ο Σπύρος Γιαννιώτης θα κάνει το παν, στην πέμπτη και τελευταία Ολυμπιάδα της καριέρας του να κατακτήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο που έχασε στο... τσακ στο Λονδίνο (ήταν 4ος), το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή του. 



Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής έχει σαρώσει τα μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (χάλκινο στα 5χλμ. το 2007 στη Μελβούρνη, ασημένιο στα 5χλμ. στη Ρώμη το 2009, χρυσό στα 10χλμ. και το ασημένιο στα 5χλμ. στη Σανγκάη το 2011, χρυσό στα 10χλμ. και ασημένιο στα 5χλμ. ομαδικού της Βαρκελώνης το 2013, χάλκινο στο Παγκόσμιο του Καζάν το 2015). 

Πανέτοιμη για την πρώτη Ολυμπιάδα της καριέρας της η Κέλλυ Αραούζου, η επίμονη κολυμβήτρια που τα έχει πάει περίφημα στις περισσότερες από τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος: το 2009 χρυσό μετάλλιο στα 3χλμ. και χάλκινο στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων. Το 2010, χρυσό μετάλλιο στα 5 χλμ. στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το 2011 χάλκινο στα 10χλμ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο.



Το 2012 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. και 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, για να έρθει το 2013 στο οποίο είχε ένα ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. team event, 4η θέση στα 5χλμ. και στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, 2η θέση στο test event 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας και 4η θέση στο test event 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας. Η συλλογή, πριν από το μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Καζάν είχε ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όπου στα 5χλμ. του ομαδικού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στον στίβο και το επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη δείχνει πιο ώριμη από ποτέ για να προσθέσει στη συλλογή της και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά την αποτυχία της στο Λονδίνο το 2012 να προκριθεί στον τελικό. Πάει στο Ρίο με τον... αέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με επίδοση στα 4,81 μ. και με την «Τσαρίνα των αιθέρων» Γελένα Ισινμπάγεβα απούσα, με λίγη τύχη είναι εφικτό να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.



Με αξιώσεις θα μπει στη μάχη για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και η Βούλα Παπαχρήστου.. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν πήρε την τρίτη θέση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου με άλμα στα 14,47 μμ και δείχνει να έχει αφήσει πίσω της οριστικά τον θόρυβο που είχε προκληθεί μετά τον επεισοδιακό αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου για ένα ρατσιστικό tweet...



Στη σκοποβολή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ελπίδες για διάκριση στο Ρίο έχει η 20χρονη Αννα Κορακάκη, η οποία αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας από τα 14η της και έχει προλάβει να κατακτήσει επτά μετάλλια αλλά και να διακριθεί σε περισσότερες από 13 διοργανώσεις με πιο πρόσφατη το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού. 




Κατέχει και το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014. Είναι κόρη του παλιού πρωταθλητή της σκοποβολής Τάσου Κορακάκη ο οποίος είναι και ο προπονητής της. Στο Ρίο θα αντιμετωπίσει αθλήτριες με σαφέστατα μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη, ωστόσο δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα η κορυφή θα της ανήκει...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες