Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Δεν υπάρχει σοβαρό θέμα δεοντολογίας...


  -Γιατί δεν ψήφισα τον Δ. Καμμένο.

-Δεν υπάρχει αίτημα για ανατροπή της κυβέρνησης. Ο λαός δεν θέλει εκλογές τώρα.
-«Δεσμεύομαι απολύτως ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε το Νερό»
-Tι είπε για χρέος, Βαρουφάκη, Δικαιοσύνη...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ανεφερε στον Τάκη Χατζή (με αφορμή τον τρόπο που φορολογούνταν οι βουλευτές), πως, «ημασταν μία...
προνομιούχος ομάδα». Και πρόσθεσε, πως, «πλέον φορολογούμαστε όπως κάθε Έλληνας».

Σημείωσε επίσης πως είναι «σημαντική τομή αυτό που γίνεται» γιατί «δεν είναι δυνατόν να μειώνεται το αφορολόγητο, έστω και σε δύο χρόνια και εμείς να έχουμε προνόμια».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή, αν έχει παράπονα ο κόσμος από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Οι πολίτες έχουν πολλές απόψεις και πολλές εκτιμήσεις για τη ζωή τους. Γενικός παρανομαστής είναι οι δυσκολίες» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αίτημα για ανατροπή της κυβέρνησης».

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές τώρα», είπε ο κ. Φίλης και αναγνώρισε πως αυτό δεν σημαίνει «ότι συμφωνεί με την κυβέρνηση». 
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη ο λαός έχει καταλάβει ότι «χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να επιστρέψουμε στην ομαλότητα».

Γιατί δεν ψήφισα τον Δ. Καμμένο

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, κλήθηκε να σχολιάσει και γιατί δεν ψήφισε τον Δημήτρη Καμμένο για αντιπρόεδρο της Βουλής. 

Ο κ. Φίλης δεν θέλησε να σχολιάσει το ζήτημα καθώς όπως είπε «Το θέμα το έκρινα με την ψήφο μου. Δεν θα το συνεχίσω με λόγια».

«Ας πάμε σε άλλα σημαντικότερα θέμα», συνέχισε και αναγνώρισε πως η απόφαση του δεν αφορά το κόμμα αλλά το πρόσωπο. 

Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Δεν υπάρχει σοβαρό θέμα δεοντολογίας

Αναφερόμενος στην επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη κ. Μ. Γιαννουσάκη ο κ. Φίλης τόνισε πως ούτε αυτό αλλά ούτε και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής επηρεάζει την κυβέρνηση. 

«Δεν επηρεάζει ούτε το κόμμα, ούτε την κυβέρνηση αλλά τη δικαστική έρευνα για το ποιος ήταν πίσω από το φορτίο θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» πρόσθεσε ο κ. Φίλης και εκτίμησε ότι ενδεχομένως ο κ. Καμμένος είχε κάποια δυνατότητα να διευκολίνει την κατάσταση με τις επαφές που έκανε.

Στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να προβάλλεται η επικοινωνία αλλά το μείζον, δηλαδή οι 2 τόνοι ηρωίνης. 

Ο κ. Φίλης εκτίμησε πως ο κ. Καμμένος «δεν έχει διαπράξει κάποιο σοβαρό θέμα δεοντολογίας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση τόνισε πως δεν «μπορεί να μετατραπεί σε εφετείο κακουργημάτων μία επιτροπή της Βουλής».

Συνέχισε δε, διευκρινίζοντας πως «αν προκύπτει κάποια ευθύνη από την έρευνα της Δικαιοσύνης να έρθει και στη Βουλή» η υπόθεση. 

«Η εξεταστική επιτροπή δεν πρέπει να εντάσσεται σε πολιτικές αντιδικίες», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δέχθηκε την επιτροπή ο πρωθυπουργός για να μην αποπροσανατολιστεί η έρευνα και η κοινή γνώμη» πρόσθεσε και κατέληξε για το θέμα: «Ο κ. Καμμένος ορθώς έπραξε με την επικοινωνία».

«Δεσμεύομαι απολύτως ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε το Νερό»

«Το νερό δεν θα το ιδιωτικοποιήσουμε», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας πως «υπάρχει διαφωνία για το ζήτημα της ΔΕΗ».

«Η πίεση από τους δανειστές είναι πουλήστε τα όλα», είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε λέγοντας: «Δεσμεύομαι απολύτως ότι το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί. Και να θέλαμε δεν μπορούμε λόγω παλαιότερης απόφασης του ΣτΕ». 

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως «ό,τι μπαίνει στο Υπερταμείο δεν πωλείται, αξιοποιείται».

Το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Ο κ. Φίλης κλήθηκε να σχολιάσει και δημοσίευμα της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει εποπτεία στην Ελλάδα και μετά το μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως είναι θετικό κατ' αρχήν πως είναι σημαντικό πως «το μνημόνιο τελειώνει μετά το 2018».

Ο κ. Φίλης τόνισε πως σε κάθε φάση αξιολόγησης ανοίγουν νέα ζητήματα καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται ισότιμα αλλά με το δίκαιο των δανειστών

Το ζήτημα για τον κ. Φίλη είναι υπέρ ποιου θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά και πως.

«Θα βγούμε με τις εργασιακές σχέσεις διασφαλισμένες; Θα βγούμε με την κυβέρνηση να αξιοποιεί τις επενδύσεις στη βάση και περιβαλλοντικών κριτηρίων ή θα γίνεται λεηλασία στους φυσικούς πόρους», αναρωτήθηκε.

«Δεν έχει σημασία μόνο να βγούμε από το μνημόνιο αλλά και πως θα βγούμε από αυτό» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «στόχος είναι να κερδίσουν οι πολίτες από το τέλος του μνημονίου». 

«Στο δια ταύτα κάτι κερδίσαμε»

«Δεν κερδίσαμε όπως θέλαμε το χρέος και το QE» αναγνώρισε ο Νίκος Φίλος αλλά πετύχαμε την «αναθέρμανση οικονομίας μέσω της δόσης».

Πήραμε «υποσχέσεις για το χρέος, αναπτυξιακή τράπεζα, συσχετισμό ανάπτυξης και αποπληρωμής χρέους», συνέχισε.

«Μετά το μνημόνιο θα υπάρξουν προσπάθειες ελέγχου της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας» παραδέχθηκε.

«Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής για την εποπτεία της χώρας μετά το μνημόνιο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο», παραδέχθηκε ο κ. Φίλης.

«Η ανάπτυξη θα υπονομευθεί από το πλεόνασμα του 3,5%», αναγνώρισε ο κ. Φίλης. Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup ο κ. Φίλης είπε πως «στο δια ταύτα κάτι πετύχαμε».

Ν. Φίλης: «Η Δικαιοσύνη δεν είναι διαπλεκόμενη»

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι διαπλεκόμενη», τόνισε ο Νίκος Φίλης αλλά πρόσθεσε πως «Η σύγκρουση των εξουσιών δεν ωφελεί τη Δημοκρατία». 

Ασκώντας κριτική στη Δικαιοσύνη ο κ. Φίλης σημείωσε: «Δεν έχουμε μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί βάσει αποδείξεων αλλά υποδείξεων» και ανέφερε «λαμβάνονται αποφάσεις από ανώτατα δικαστήρια που δεν νομολογούν αλλά νομοθετούν».

«Ο Βαρουφάκης έδωσε πνοή στη διαπραγμάτευση»

«Ο κ. Βαρουφάκης στην αρχή έδωσε πνοή στη διαπραγμάτευση αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν διευκόλυναν οι απόψεις του», σχολίασε ο κ. Φίλης και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε - γιατί δεν χρειαζόταν να το γνωρίζει - για το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες