Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Άσαντ: H τρομοκρατία στη Συρία υπάρχει με την υποστήριξη της Δύσης (Συνέντευξη Άσαντ)


L’image contient peut-être : 1 personne
H τρομοκρατία στη Συρία υπάρχει με την υποστήριξη της Δύσης, η al-Nosra είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα κύρια προβλήματα δήλωσε την Δευτέρα ο Bachar al-Assad σύμφωνα με το Sana μετά τη συνάντηση που είχε με ρωσική αντιπροσωπεία κυβερνητική και οικονομική με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο Dmitri Rogozine.

« όταν εστιάζεται η προσοχή τους στην Daech,αυτό είναι μια απόπειρα να αποστρέψουμε την προσοχή από το γεγονός ότι η τρομοκρατία υπάρχει πάντα με την υποστήριξη της Δύσης. Η al-Nosra είναι επικεφαλής αυτών των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων « , σημείωσε ο Assad.
Σύμφωνα με τον ίδιο η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν περιορίζεται στον πόλεμο κατά της Daech, αυτός θα πάρει τέλος μόνο όταν θα εξολοθρευθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης όποιο κι αν είναι το όνομα της οργάνωσης στην οποία ανήκει.
L’image contient peut-être : 2 personnes
« Όσο υπάρχει Daech,η al-Nosra και τρομοκρατικές οργανώσεις φέροντας άλλα ονόματα θα διεξάγουμε τον πόλεμο μας […].Διανύσαμε μαι σημαντική φάση καταστρέφοντας τη Daech.Η ήττα της δεν είναι ολοκληρωμένη αλλά  δαιλύσαμε τα κύρια κένταρ της στη Συρία.Αυτή ειναι μια φάση σημαντική και μια νίκη μεγάλη », είπε ο Assad.
Ο Assad χαιρέτισε την ιδεά συμμετοχής των Ηνωμένων Εθνών στη διευθέτηση της συριακής κρίσης υπό την προυπόθεση ότι ο ΟΗΕ θα σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Συρίας και το δικαίωμα του λαού της στον αυτοκαθορισμό.sputnik
 »Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών σε αυτές ο Πρόεδρος Άσαντ δήλωσε:
– Το ζήτημα αυτό τέθηκε στη διάσκεψη του Σότσι αναφορικά με το συριακό σύνταγμα, αν είναι το κατάλληλο σύνταγμα. Χρειαζόμαστε τροποποιήσεις; Η Συρία χρειάζεται νέο σύνταγμα; Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχει συνταγματική τροποποίηση, είναι φυσιολογικό να υπάρξουν εκλογές με βάση το σύνταγμα, διότι το θέμα των εκλογών και ο τρόπος επιλογής των νομοθετικών θεσμών είναι σημαντικά σημεία σε οποιοδήποτε σύνταγμα.
Έχουμε πει ότι η Συρία είναι ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Όταν τα Ηνωμένα Έθνη διαδραματίζουν ρόλο σε  εκλογές, ο οποιοσδήποτε ρόλος τους πρέπει να βασίζεται στον  Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Σεβασμός στην εθνική  κυριαρχία της Συρίας και στις αποφάσεις του  λαού της. Χαιρετίζουμε το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνδέεται με την συριακή εθνική κυριαρχία. Οτιδήποτε πέρα ​​από αυτή την κυριαρχία απορρίπτεται. » Συριακή Προεδρία.
O Assad είπε : « η αρχική διαφορά μεταξύ των συνομιλιών Γενεύης και Sotchi εδρεύειε βασικά στην ποιότητα των προσώπων ή συμμετεχόντων.Στη Γενεύη τα άτομα με τα οποία διαπραγματευόμαστε δεν εκφράζουν το συριακό λαό και δεν εκφράζουν ούτε τους εαυτούς τους. Στο Sotchi θέσαμε καθαρούς άξονες που αντιμετώπισαν το ζήτημα του συντάγματος και ό,τι επέρχεται μετά εκλογές κ.α».sana
« Όταν μιλάμε γι αυτούς που αποκαλούνται ‘κούρδοι’ αυτοί δεν είναι ακριβώς κούρδοι.Όλοι αυτοί που εργάζονται για λογαριασμό ξένης χώρας κυρίως υπό την αμερικανική διοίκηση είναι προδότες  » τόνισε ο Assad.figaro
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες