Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ριάντ και Αμπού Ντάμπι έριξαν περισσότερες βόμβες στην Υεμένη απ΄ότι η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ κατά της ISIS σε Συρία Ιράκ.


Ο πόλεμος στην Υεμένη ξεπέρασε τις 1000 ημέρες.Άρχισε το Μάρτη του 2015 από τη συμμαχία της Σ Αραβίας. Η Σ Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είναι επικεφαλείς της αραβικής συμμαχίας επιχειρούν να θέσουν τέλος στον «ιρανικό επεκτατισμό » που κατ΄αυτούς κατάπιε Ιράκ,Συρία και Λίβανο.

Για να επαναγκαθιδρύσουν την ηγεμονία τους και ν΄απομακρύνουν τον κίνδυνο  »περικύκλωσης από τους ιρανούς » το δίδυμο Riyad/Abou Dabi αντέδρασε με μια ακραία επιθετικότητα κι έφθασε στο σημείο να ρίξει στην Υεμένη σε μια από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη περισσότερες βόμβες από αυτές που έριξε η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσει την ISIS.
Πρόκειται για έναν ξεχασμένο πόλεμο όπως χαρακτηρίστηκε λόγω της περιθωριοποίησης του από μίντια και πολιτική.Τις τελευταίες ώρες μια Ccampagne αποκαλούμενη  « Yemen can’t wait » λανσαρίστηκε σε πολλε΄ς δυτικές χώρες για να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις μια αντίδραση στο ύψος των ηθικών αρχών που διεκδικούν.Για τους διοργανωτές ΗΠΑ, Μ Βρετανία και Γαλλία  δεν μπορούν να συνεχίσουν την ανεύθυνη πώληση όπλων στους υπέυθυνους ενός πολέμου που ο αριθμός νεκρών και τραυματιών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες και ο απολογισμός των εκτοπισμένων σε εκατομμύρια..middleeasteye 19.12.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες