Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Oι Houthi εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά του παλατιού στο Ριάντ Σ Αραβίας.


To κίνημα των σιιτών της Υεμένης Houthi εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο προς την πρωτεύουσα της Σ Αραβίας το Riyadh στοχεύοντας ένα meeting σαουδαράβων αρχηγών στο βασιλικό παλάτι την Τρίτη δήλωσε εκπρόσωπός του.

Ο Mohammed Abdussalam αναφέρει στο Twitter ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος Volcano 2-H εκτοξεύθηκε προς το βασιλικό παλάτι al-Yamama.
Η σαουδαραβική αεράμυνα  απέτρεψε το πύραυλο ανέφερε το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας κανάλι al-Arabiya.Οι δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν μια έκρηξη στο Ριάντ την Τρίτη και είδαν ένα σύννεφο καπνού να αναδύεται πάνω από τη Σαουδική πρωτεύουσα.Η συμμαχία των σαουδαράβων μάχεται το ένοπλο κίνημα των Houthi στη γειτονική . Oι Houthis είπαν νωρίτερα ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο προς το Riyadh.telegraph.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο στρατό Υεμένης και το  Ansarallah, ο « Borkan H2 » που εκτοξεύθηκε κατά του Riyad στόχευε το πολεμικό συμβούλιο των σαουδαράβων διοικητών. 
Le palais d’Al-Yammamah.(Photo d’archives)
Σύμφωνα με το Al-Massirah, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κοντά στο παλάτι Al-Yammamah του Riyad, που είναι το παλάτι όπου και η έδρα του αυτοαποκαλούμενου σαουδαραβικού κοινοβουλίου.Αυτόπτες μάρτυρες είδαν καπνό από το μέρος της επίθεσης.
Αυτός ήταν ο τρίτος βαλιστικός πύραυλος με τον οποίον επιτέθηκαν οι Houthis από τις αρχές Νοέμβρη.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες