Μεταξύ των αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτικών που κρατούνται από τις ρωσικές αρχές στην Κριμαία υπάρχουν 2 αξιωματικοί της SBU της ουκρανικής υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας, αυτό
ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ. Τα 3 πληρώματα που κρατούνται είναι συνολικά 23 ναύτες. Τραυματίστηκαν οι 3 και όχι 6 όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες. Ένας ναύτης τραυματίστηκε από το διοικητή του γιατί αρνήθηκε να ανοίξει πυρ κατά των ρωσικών πλοίων. Περιθάλπτονται σε νοσοκομείο οι: Artemenko Andrew A., γεννηθείς 31.03.1994, Soroca Vasili Viktorovich, γεν. 11.04.1991, Eyder Dmitrevich Andrew, γεν. 20.12.1999. Αυτοί τραυματίστηκαν γιατί πρόβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Την Τρίτη δικαστήριο της Συμφερούπολης θ΄αποφασίσει για την τύχη τους.
Οι αιχμάλωτοι τραυματίες Ουκρανοί ναύτες  δεν έχουν έγγραφα μαζί τους, δεν βιάζονται να ξεκινήσουν διάλογο με τους ανακριτές, αναφέρουν πηγές από  τις δυνάμεις ασφαλείας της Κριμαίας.  Οι ίδιες πηγές διέρρευσαν λεπτομέρειες που αφορούν τόσο τα τραύματά τους όσο και τις συνθήκες κράτησής τους στο νοσοκομείο του Kerechensk. Προς το παρόν, όλοι βρίσκονται στο Τμήμα Τραυματολογίας, δεν υπάρχει να μεταφερθεί κάποιος από αυτούς στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τα τραύματα δεν είναι από σφαίρες αλλά είναι δευτερογενείς πληγές που προκλήθηκαν από τον εξοστρακισμό των πυρών που βρήκαν πάνω στην επιφάνεια του πλοίου με αποτέλεσμα μεταλλικά θραύσματα να πλήξουν Ουκρανούς ναύτες.  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες , αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ο τραυματισμένος αξιωματικός είναι ανώτερος υπολοχαγός. Γίνεται λόγος για 20 Ουκρανούς ναύτες τραυματίες που τελούν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας ενώ τα 3 πλοία παραμένουν καθηλωμένα στο λιμάνι του Κερτς.
ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ (ΦΩΤΟ)

Tα μέλη του πληρώματος των ουκρανικών πλοίων που τραυματίστηκαν είναι υπό κράτηση από την Υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB της Ρωσίας και βρίσκονται στο νοσοκομείο του Kertch. Κάποιοι από αυτούς φέρουν επιπόλαια τραύματα σε πνευμόνια, πόδια, χέρια. Η κατάστασή της υγείας τους είναι σταθερή και νωρίτερα ξεκίνησε η ανάκριση. Τα τραύματά τους αποδεικνύουν ότι οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της FSB δεν τράβηξαν για να τους σκοτώσουν δεν έριξαν απευθείας κατά των σωμάτων τους αλλά πυροβόλησαν όσο και όπως χρειάστηκε για να εμποδίσουν ενδεχόμενη αντίσταση εκ μέρους τους και να προκαλέσουν παράλληλα την πιο μικρή βλάβη στους αντιπάλους ναύτες.
Ένας 20χρονος αιχμάλωτος ναύτης Ουκρανός από την Οδησσό….

dimpenews.com