Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: Το σενάριο της εκδίκησης...


 Ανησυχία προκαλεί στις αρχές και τους συγγενείς του Νίκου Μαυρίκου, το γεγονός πως τρία 24ωρα μετά την απαγωγή του οι δράστες δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία για να θέσουν τις απαιτήσεις τους. “Από τον τρόπο που ενήργησαν έως τώρα φαίνεται πως είναι....
αποφασισμένοι και έτοιμοι για το χειρότερο”, αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Real News". Επιπλέον αστυνομικόι εκτιμούν ότι πίσω από την κινηματογραφική απαγωγή του επιχειρηματία ενδεχομένως να βρίσκονται λόγοι εκδίκησης, ή κάτι “που ο ίδιος δεν έχει εμπιστευτεί ούτε στα πιο κοντινά του πρόσωπα”.

Η ανησυχία των αρχών για την έκβαση της υπόθεσης κορυφώνεται, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως ο Νίκος Μαυρίκος είχε αντιμετωπίσει μια παρόμοια περιπέτεια και στο πρόσφατο παρελθόν. Ειδικότερα, ερευνάται το ενδεχομένο ο 51χρονος επιχειρηματίας να είχε πέσει θύμα ολιγοήμερης απαγωγής, πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 2015, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας J.M. Dolphin φέρεται να κρατήθηκε για μερικές ημέρες από άγνωστα πρόσωπα. Επισήμως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αναφέρθηκε ποτέ στην αστυνομία. Ωστόσο, λόγω των στοιχείων που την περιβάλλουν, οι αξιωματικοί την εξετάζουν ως σημαντική, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος τότε μόνο μετά την πληρωμή στους απαγωγείς του ενός πολύ μεγάλου ποσού, το οποίο προσέγγιζε το 1,5 εκατ. ευρώ.


Όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα, τα δεδομένα στη νέα απαγωγή είναι εντελώς διαφορετικά και οι αρχές θεωρούν εξαιρετικά πιθανό το σενάριο οι δράστες να μην επιζητούν λύτρα, αλλά εκδίκηση. Εξάλλου όλες οι κινήσεις των δραστών παραπέμπουν σε “επαγγελματίες”, σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν “συμβόλαια”. Τα όσα ακολούθησαν, για την ακρίβεια δεν ακολούθησαν, μετά την απαγωγή ενισχύουν τους φόβους των αρχών. Η σιωπή των δραστών για τρίτη ημέρα προκαλεί έντονη ανησυχία. “Ίσως να μην επικοινωνήσουν ποτέ” αναφέρει με νόημα υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που ασχολείται με τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η έρευνα των αρχών εστιάζει στις προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που πιθανόν να είχε ο επιχειρηματίας. Η εταιρεία J.M Dolphin, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του Ν. Μαυρίκου, είναι μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις εφοδιασμού πρεσβειών και πλοίων με αφορολόγητα είδη, όπως αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, αρώματα, καλλυντικά κλπ. Όπως αναφέρει η Real News, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της, ο ετήσιος κύκλος εργσιών ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η J.M Dolphin έχει τις δικές της αποθήκες αλλά περιστασιακά μισθώνει και άλλους δύο αποθηκευτικούς χώρους, συνολικής έκτασης 250 τμ, από τον ΟΛΠ.

Στο παρελθόν ο Ν. Μαυρίκος είχε ασχοληθεί και με εμπόριο καπνικών, συνεργαζόμενος με τουρκικές επιχειρησεις. Μάλιστα είχε ελεγχθεί από τις Αρχές και το 2010 φέρεται να βρέθηκε υπό την έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στο πλαίσιο μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας. Όμως, όπως γράφει η εφημερίδα, ουδέποτε βρέθηκε κάτι μεμπτό εναντίον του ιδίου και της εταιρείας του. Άλλες πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με τη Real News, αναφέρουν πως λόγω της αύξησης διεθνώς τα τελευταία χρόνια της παράνομης δραστηριότητας του λαθρεμπορίου τσιγάρων, ο Ν. Μαυρίκος είχε συνεργαστεί ατύπως με τις Αρχές, καταγγέλλοντας ύποπτες ενέργειες άλλων εμπλεκόμενων στον κλάδο των καπνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες