Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Χειροπέδες σε Λυκουρέζο για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών

Χειροπέδες σε Λυκουρέζο για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών


Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ένταλμα το εξέδωσε ο ανακριτής και έφτασε στην Αντιτρομοκρατική, καθώς αυτή έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή.
Μετά τα όσα κατέθεσε, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο και κατά του γνωστού δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπολου που αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014- υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών.
Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.
Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο -τότε- εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στη δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.


Η σύλληψη Λυκουρέζου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του έγινε έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, όπου ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν σε προσωπικό ραντεβού.
Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον κ. Λυκουρέζο για φωτογραφίες και λήψη αποτυπωμάτων στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και την Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, που τον είδαν μέσα στη ΓΑΔΑ, ο κ. Λυκουρέζος αρνείται τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.
Ο συνήγορος του, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ, είπε ότι το ένταλμα σύλληψης "στερείται της ελάχιστης αιτιολογίας" και πρόσθεσε ότι "δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης", για να σημειώσει αφήνοντας υπόνοιες για πολιτικές σκοπιμότητες, ότι "αργά το θυμήθηκαν κάποιοι".


Σύμφωνα με το CNN, η εξέλιξη της σύλληψης Λυκουρέζου έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε υποβάλει υπόμνημα διά του συνηγόρου του.
Στο εν λόγω υπόμνημα κατήγγειλε πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους ότι επιχείρησαν να απεμπλέξουν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του.nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες