Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Νίκη Ν.Δ. με διαφορά 7% βλέπει δημοσκόπηση...

...της Pulse για τον ΣΚΑΪ...

Διαφορά επτά μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για τον ΣΚΑΪ, την τελευταία πριν...
από τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες δίνουν 31% στη Νέα Δημοκρατία, 24% στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, τη Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Επίσης, η Ένωση Κεντρώων παίρνει 1,9%, το Ποτάμι 1,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%. Η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, η Πλέυση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%, η Ελληνική Λύση 2,1% και το ΜέΡΑ25 1,6%. Άλλα κόμματα δήλωσαν 2% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 3% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «Λευκό/Άκυρο» ή θα αποσχούν. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 7,5%.

Όσον αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ενισχυμένος με 60%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει στο 84%.

Να σημειωθεί ότι μόνο το 5% των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή θέλουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στήριξε τη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27%.

Η εταιρεία Pulse εκτιμά ότι η ψήφος των αναποφάσιστων δύναται να μειώσει αισθητά τη διαφορά, ωστόσο αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.

Στα σενάρια που παρουσιάζει, ως το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%.

Αντίστροφα, το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το 24,2% και το καλύτερο για τη Ν.Δ. το 37,3%.

Και στα δύο η Pulse δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, από 2,6% έως και 13%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες