Τρίτη 16 Ιουλίου 2019


Δεύτερες σκέψεις για τον διορισμό Τσουβάλα στη θέση Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας Πολίτη τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που δήλωσε ότι όλα ήταν «καλώς καμωμένα» στο Μάτι προκαλώντας αντιδράσεις στο Σώμα και στον πολιτικό κόσμο, ενώ ήδη συζητείται η πιθανότητα παραίτησής του.

Ο κ. Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος ξηλώθηκε ως ένας από τους υπεύθυνους για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μαζί με τους άλλους αρχηγούς των Σωμάτων, παρόλο που το βάρος των ευθυνών επωμιζόταν ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Εκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», δήλωνε τον Ιούλιο του 2018 ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ξεσηκώνοντας τότε αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, ήταν ανάμεσα στους υπεύθυνους που βρίσκονταν στη σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής για το Μάτι, για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΚΑΪ ότι «αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα, εκείνη την ώρα. Μόλις έφυγαν οι κάμερες μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί».
Σάλο είχε ξεσηκώσει η περίφημη συνέντευξη Τόσκα και Τζανακόπουλου, μαζί με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, που εξελίχθηκε σε πρωτοφανή εμπαιγμό των νεκρών και των κατοίκων της περιοχής, αφού ο βασικός σκοπός ήταν ότι «όλα έγιναν όπως έπρεπε» και απέδωσαν την ευθύνη στον άνεμο και τους εμπρηστές.
Η απόφαση της νέας κυβέρνησης να τον κάνει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη προκαλεί τεράστια ερωτηματικά και είναι απορίας άξιον εαν ο νέος γραμματέας επιμένει στη δήλωση του οτι στην τραγωδία στο Μάτι εγιναν ολα καλά.
Επίσης, προ μιας εβδομάδας (10-07-2019), ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 37 ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας  από τη νέα κυβέρνηση να τους επανακρίνει και ουσιαστικά να τους επαναφέρει στο Σώμα./day2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες