Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

«Να γεμίσουμε το αφήγημά μας με πολιτική»...

Και έναν νέο πονοκέφαλο στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προκαλεί κάθε λίγο ο πρώην Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Σταμάτης Μαλέλης.

Με...
νέο άρθρο του, αυτή την φορά στο in.gr, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής επιχειρεί να δείξει τι πρέπει να κάνει η Χαριλάου Τρικούπη ώστε να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Τις σωστές αποφάσεις θα τις πάρουμε μόνο αν αναλύσουμε σωστά και σε βάθος τη συγκυρία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο», γράφει, τονίζοντας ότι ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό κίνημα πρέπει να έχει συγκεκριμένες θέσεις για την αντιμετώπιση της ολιγαρχίας, για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι μεγάλες επενδύσεις, για τα όρια των παρεμβάσεων του κράτους στην ελεύθερη αγορά και στη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και να κάνει σαφές ότι χωρίς ισχυρό κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Στο άρθρο του, ο Σταμάτης Μαλέλης επιμένει ότι είναι ύβρις απέναντι στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης η άποψη περί μεσαίου χώρου και χαρακτηρίζει ανόητη εκείνη περί τρίτου πόλου. «Πότε ακριβώς καταθέσαμε τα όπλα στον δεύτερο πόλο; Οι σοσιαλδημοκράτες τρίτος πόλος!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία», γράφει, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ηλιθιότητα να θεωρεί κανείς ότι η ΝΔ είναι μόνο λαϊκίστικο και όχι βαθιά συντηρητικό κόμμα που θα ευνοήσει την τάξη που το στήριξε.

Με το βλέμμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, μάλιστα, προειδοποιεί ότι χωρίς αφήγημα δεν μπορούν να πάνε πουθενά. «Για να μη γίνουμε απλοί παρατηρητές της κατάρρευσης οφείλουμε να γεμίσουμε το αφήγημά μας με πολιτική», λέει, σημειώνοντας ότι αυτό θα ενοχλήσει μία μικρή ομάδα ‘βολεμένων’ γύρω από την ηγεσία, αλλά και παρατηρώντας ότι η πορεία είναι μονόδρομος. «’Η θα γίνουμε κεντροαριστερά με ριζοσπαστικές απόψεις που θα αφορούν τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, την κοινωνία, την εξωτερική πολιτική, ή θα δούμε την αυλαία μίας λαμπρής ιστορίας να πέφτει», καταλήγει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες