Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Διατροφή για τα τσάκρα

Διατροφή για τα τσάκρα
Όταν δουλεύετε με τα τσάκρα σας, θα σας συμβούλευα να συμπληρώνετε τη δουλειά που κάνετε με την κατάλληλη διατροφή.
Οι τροφές που τρώμε είναι καθαρή ενέργεια. Η ενέργεια δεν είναι στατική, αλλά αντηχεί σε ορισμένες συχνότητες, έτσι κάθε φρούτο ή λαχανικό, κάθε πρωτεΐνη, υδρογονάνθρακας ή λίπος έχουν το δικό τους ενεργειακό χαρακτήρα.
Ένα από τα μυστικά για να κρατάτε τα τσάκρα σας αστραφτερά και υγιή είναι να τα τρέφετε ενεργειακά με την κατάλληλη διατροφή.




Θα σας συνιστούσα να επιλέγετε τις τροφές που τρώτε εστιάζοντας στο χρώμα τους και στα δονητικά χαρακτηριστικά τους. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε ν’ ακολουθήσετε μια διατροφή που συνδυάζεται και αντιστοιχεί στο τσάκρα με το οποίο δουλεύετε.
Μια καταπληκτική ιδέα θα ήταν να δουλεύετε πάνω σε ένα τσάκρα την εβδομάδα ή σε ένα τσάκρα κάθε μέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να εστιαστείτε στα τσάκρα αυτά που ξέρετε ότι είναι εκτός ισορροπίας.
Διατροφή για το 1ο τσάκρα
Βάλτε στη διατροφή σας πολλά φρούτα και λαχανικά κόκκινου χρώματος ή σάρκας, όπως ντομάτες, κόκκινες πιπεριές, κόκκινα μήλα, κεράσια, ραπανάκια, κ.τ.λ.
Το τσάκρα αυτό είναι η βάση, τα θεμέλια ή το κέντρο και άρα θα έπρεπε να προσπαθήσετε να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες (κρέας, πουλερικά και ψάρια καθώς και όσπρια, τοφού κ.τ.λ.)
Σας συστήνω επίσης να τρώτε περισσότερα μαγειρεμένα φαγητά με δυνατό άρωμα, καθώς το πρώτο τσάκρα είναι επίσης υπεύθυνο για την αίσθηση της όσφρησης.enallaktikiagenda.gr
Διατροφή για το 2ο τσάκρα
Αυξήστε την κατανάλωση σε πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως καρότα, γλυκοπατάτες, πορτοκάλια, κολοκύθα κ.τ.λ.
Καθώς η ενέργεια του κέντρου αυτού σχετίζεται με το στοιχείο του νερού και την αίσθηση της γεύσης, θα σας συνιστούσα να τρώτε περισσότερες σούπες και να πίνετε περισσότερο νερό.
Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας δεν είναι βαρετό και διασκεδάστε τους αισθητήρες της γεύσης σας με διαφορετικές γεύσεις. Θα σας συνιστούσα εντόνως, να μειώσετε την κατανάλωσή σας σε αλάτι, καθώς τείνει να οδηγεί σε στασιμότητα του νερού στο σώμα.
Διατροφή για το 3ο τσάκρα
Φάτε μπόλικα κίτρινου χρώματος τρόφιμα όπως μπανάνες, πεπόνι, κίτρινες πιπεριές, σπόρους όπως σιτάρι, καλαμπόκι, φαγόπυρο, βρώμη κ.τ.λ.
Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με τη φωτιά και άρα πρέπει να τρώτε περισσότερες τροφές που απελευθερώνουν πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού τους, όπως, για παράδειγμα, σύνθετους υδρογονάνθρακες, όπως είναι οι ολόκληροι σπόροι.
Το τσάκρα αυτό αντιστοιχεί στην όρασή σας άρα προσπαθήστε να σερβίρετε το φαγητό σας με δημιουργικό τρόπο.
Διατροφή για το 4ο τσάκρα
Αναζητήστε πράσινα λαχανικά αλλά και φρούτα, όπως το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια, τα πράσινα μήλα, τις πράσινες πιπεριές, το σπανάκι, τα φασολάκια, το μαρούλι κ.τ.λ.
Η ενέργεια των λαχανικών είναι ουδέτερη και μεταφέρει μέσα της την ενέργεια της Γης και του Ήλιου.
Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με την αίσθηση της αφής, οπότε αν θέλετε να κανακέψετε το τέταρτο τσάκρα σας μπορείτε ν’ αγοράσετε όλα τα λαχανικά σας στη λαϊκή, αγγίζοντάς τα στα τελάρα τους και αργότερα, όταν τα μαγειρεύετε, πειραματιστείτε τρώγοντας με τα χέρια ή ταΐζοντας το σύντροφό σας με το χέρι σας.
Διατροφή για το 5ο τσάκρα
Τονώστε τη διατροφή σας με μοβ λαχανικά και φρούτα όπως μελιτζάνες, βατόμουρα, μαύρα σύκα, σταφίδες, δαμάσκηνα, βανίλιες, φασόλια, μπλε καλαμπόκι, κόκκινα κρεμμύδια, παντζάρια, φύκια, ελιές, μαύρα μανιτάρια κ.τ.λ.
Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με την αίσθηση της ακοής, οπότε κατά τη διάρκεια του γεύματος ακούστε όμορφη μουσική.
Διατροφή για το 6ο και 7ο τσάκρα
Και τα δύο αυτά τσάκρα σας συνδέουν με τη διαίσθησή σας, τη διαύγεια του πνεύματος και τον ανώτερο εαυτό σας.
Οι δονητικές τους ιδιότητες είναι ιδιαίτερα ανάλαφρες, κι έτσι αν θέλετε να δουλέψετε σ’ αυτό το επίπεδο, θα σας συνιστούσα να μη φορτώσετε πολύ το σώμα σας με φαγητό.
Αν μπορείτε να νηστέψετε, καλό θα ήταν να το κάνετε όταν δουλεύετε με τα τσάκρα αυτά. Αν αποφασίσετε να φάτε κάτι ελαφρύ, βεβαιωθείτε πως τα κυρίαρχα χρώματα είναι το μπλε και το μοβ.
Θα δείτε πως σας είναι χρήσιμο να μετατρέψετε τα γεύματά σας σε μια μορφή διαλογισμού. Ανάψτε κεριά στην τραπεζαρία σας, φάτε με πλήρη ησυχία και μασήστε το φαγητό σας για πολλή ώρα.
Θα ήταν όμορφο αν βάζατε ένα μπλε ή μοβ τραπεζομάντηλο ή πετσέτες.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Alla Svirinskaya “Συνταγές Ενέργειας” από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες