Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν πέταξε στα σκουπίδια την επιστολή του Τραμπ!...

«Η επιστολή του Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια» δηλώνουν πηγές της τουρκικής προεδρίας, σχολιάζοντας την απίστευτη επιστολή του Αμερικανού προέδρου προς τον Ταγίπ Ερντογάν, που διέρρευσε από δημοσιογράφο του FOX News. 

«Η επιστολή είχε...
ημερομηνία 9 Οκτωβρίου… Την έχουμε αρνηθεί, την πετάξαμε στα σκουπίδια, η καλύτερη απάντηση μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε» ανέφεραν πηγές κοντά στον Τούρκο πρόεδρο.

Την επιστολή δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος του Fox Business Network Trish Regan.

«Μην παριστάνεις τον σκληρό!», «μη γίνεσαι ανόητος!»: οι όχι ακριβώς διπλωματικές εκφράσεις αυτές περιέχονται στην επιστολή του αμερικανού προέδρου.

«Ας δουλέψουμε [για να κλειστεί] μια καλή συμφωνία», προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε αυτήν επιστολή, έκτασης τεσσάρων παραγράφων, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες Τετάρτη. Η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική προεδρία.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας—στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, τονίζεται στο κείμενο.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου», συνεχίζει ο Τραμπ.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», προστάζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα» [1].

Στην επιστολή, ο μεγιστάνας αναφέρει πως ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι επισυνάπτει αντίγραφο επιστολής του επικεφαλής της αραβοκουρδικής συμμαχίας αυτής, βασική συνιστώσα είναι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Η κυβέρνηση του Τραμπ προσπαθεί να κατευνάσει την κατακραυγή εντός και εκτός χώρας που προκάλεσε η απόφασή του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, εξέλιξη που πρακτικά άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή με στόχο να απωθηθούν οι κούρδοι πολιτοφύλακες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες