Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Ο συριακός στρατός απελευθερώνει συνεχώς και νέα χωριά στο Ιντλίμπ: Al Eis,Talhiyah ενώ πέφτει και το Icarda…

O συριακός στρατός ανέκτησε το χωριό Al Eis κι απομένει το Icarda. Προελαύνει στο εσωτερικό της περιμέτρου της Icarda,δεν ακολουθεί πλέον τον αυτοκινητόδρομο M5, έφυγε από το Tell Hidya και προχωρά μέσω των πεδίων.Είναι τώρα στο επίπεδο των χαρακωμάτων, ενώ δεν υπάρχει καμιά
πληροφορία αν υπάρχουν μάχες ή όχι. Ένα άλλο χωριό στα δυτικά του M5, το Talhiyah στα 2,9 km από Taftanaz ανακτήθηκε πριν λίγο βράδυ Σαββάτου από συριακό στρατό.
Πρωί Σαββάτου ο SAA προήλασε επί του M5 προς την κατεύθυνση του Χαλεπίου (27km), ενώ δεν υπάρχουν πλέον πόλεις ή οικισμοί επί του τμήματος αυτού του δρόμου.
Ήταν στο ύψος του βενζινάδικου του Icarda αφότου πήρε τον έλεγχο του πανεπιστημίου.
Βρέθηκε απέναντι από το κέντρο ερευνών Tel Icarda που ήταν καλά οχυρωμένο μ΄ένα δίκτυο χαρακωμάτων και τούνελ που φθάνουν ως τη βάση του τούρκικου στρατού του Al Eis.
Λέγεται ότι οι τρομοκράτες θα καταλάβουν και θα περάσουν στη δυτική πλευρά του Μ5, αλλά δεδομένου ότι το Icarda είναι ένα σημαντικό σημείο κλειδί στο δρόμο προς Χαλέπι και δεδομένου ότι η προέλαση του SAA πραγματοποιείται επί ανοιχτού πεδίου η θέση θα είναι δύσκολο να ληφθεί.
Το γεωπονικό ερευνητικό κέντρο Icarda είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της Συρίας, και συγκεκριμένα η τράπεζα σπόρων προς σπορά που υποτίθεται ότι είναι ακόμη ενεργή…
Ο SAA προετοιμάζει επίσης μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Taftanaz, ενώ ο τουρκικός στρατός είναι στη φάση δόμησης ενός νέου παρατηρητηρίου στο Al Mastoumah, σε μια ύστατη απόπειρα ν΄αποτρέψει το συριακό στρατό να φτάσει στην πόλη του Idlib.
Ο στρατός απελευθέρωσε και το Icarda σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες….
Εικόνα
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε ως τώρα σχεδόν το 50% του κυβερνείου του Ιντλίμπ…16 χωριά κι οικισμούς ανέκτησε ο SAA το τελευταίο 24ωρο…
Εικόνα
Ο διεθνής αυτοκινητόδρομος Μ5 δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί, ο στρατός εξακολουθεί να βρίσκεται στα περίχωρα του Zerba μετά την απελευθέρωση των Icarda και Ksaybeh εκατέρωθεν του M5.Ο στρατός επιχειρεί από δυτικά στα Δυτικά 19χλμ από Χαλέπι.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες