Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου - Στην Ιταλία το θύμα

Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου - Στην Ιταλία το θύμα
Πανικός επικρατεί στην Ιταλία καθώς στη γειτονική χώρα υπέκυψε χθες ο  πρώτος Ευρωπαίος πολίτης που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό. Ο Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Στην Ιταλία καταγράφηκαν δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε έντεεκα πόλεις της βόρειας χώρας.
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες από ιταλούς δημοσιογράφους, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».
Ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ' αυτή την επιδημία, η οποία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ήταν ένας κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Αυτός ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Ο θάνατος αυτός ήταν τότε «ο πρώτος έξω από την Ασία, ο πρώτος στην Ευρώπη», όπως είχε υπογραμμίσει η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.
Στο μεταξύ  η περίοδος επώασης του νέου κορονοϊού μπορεί να φθάνει τις 27 ημέρες, σύμφωνα με κινέζο επαρχιακός αξιωματούχος. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι μολύνθηκε από τον νέο ιό, όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα παρά μόνο 27 ημέρες αργότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι πολύ πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται σήμερα ότι είναι.
Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχει επεκταθεί έξω από την Κίνα.

Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερις νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται. Στην Ιαπωνία, 99 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.300 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα.
Η κατάσταση στη Νότια Κορέα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με 142 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 346 τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
Ένα δεύτερο άτομο υπέκυψε εξαιτίας του ιού, πρόσθεσε η ανακοίνωση.
Τα 91 από τα νέα κρούσματα καταγράφησαν σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Τσόνγκντο, την οποία η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει μια από τις «ειδικές ζώνες περίθαλψης».liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες