Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η Μέρκελ απέπεμψε υπουργό για τα συγχαρητήρια στον Κέμεριχ...


Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση έδειξε χθες η Άνγκελα Μέρκελ στον αναπληρωτή υπουργό υφυπουργό Οικονομίας και εντεταλμένο της κυβέρνησης για θέματα των πρώην ανατολικών κρατιδίων Κρίστιαν Χίρτε, με...
αφορμή τη σύμπραξη του Κέμεριχ με την ακροδεξιά στη Θουριγγία.

Αφορμή το γεγονός ότι ο Χίρτε, που ανήκει στην πολιτική οικογένεια του CDU, του κόμματος της Μέρκελ, συνεχάρη, την Τετάρτη, μέσω Twitter, τον Τόμας Κέμεριχ, που τελικά χθες παραιτήθηκε.

Η εκλογή σας δείχνει για ακόμα μια φορά πως η κοκκινο-πράσινη συμμαχία της Θουριγγίας έχασε για τα καλά», σχολίασε ο Χίρτε.


Ο Χίρτε ανέφερε χθες στο Twitter πως παραιτήθηκε αφού η Μέρκελ του είπε πως δεν κάνει πια για τη θέση. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσε την αποπομπή του.

Οι εξελίξεις στη Θουριγγία έχουν προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» στη Γερμανία και κλίμα κριτικής για τη διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Η υπόθεση έχει ζημιώσει δημοσκοπικά τόσο τους Φιλελεύθερους (FDP) όσο και τους Χριστιοανοδημοκράτες (CDU), που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να χάσουν σημαντικό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές. Δημοσκόπηση έφερνε το κόμμα της Μέρκελ να χάνει μέχρι και 10% της δύναμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες